Brev

Arbejde???

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Muz

Tak for dit brev. Hvor er det flot, at du allerede har tænkt over, hvordan du kan hjælpe andre børn og unge, det skal du have stor ros for.

Hvis du er under 13 år, må du som udgangspunkt ikke have et arbejde. Men du kan dog få tilladelse til at arbejde med nogle bestemte kulturelle aktiviteter som:

sportsaktiviteter
opvisninger
koncerter
teaterforestillinger
cirkusforestillinger
radio og tv
filmoptagelser og reklamefilm, herunder modelarbejde.

Dine forældre eller den virksomhed, du arbejder for, skal indhente tilladelse hos politiet. I skal sende ansøgningen til politimesteren i den politikreds, hvor aktiviteten foregår.

Politiet giver kun tilladelse, hvis aktiviteten ikke skader din sikkerhed, sundhed eller udvikling, og den ikke går ud over din skolegang.

På BørneTelefonen er rådgiverne frivillige, og man kan blive frivillig, når man er minimum 23 år og har en børnefaglig uddannelse og erfaring fra arbejdet med børn. Så, hvis du stadig gerne vil hjælpe børn og unge på BørneTelefonen, når du bliver ældre, så kan du henvende dig til os og høre om dine muligheder for at blive frivillig rådgiver.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat