Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex under menstruation

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 18

Du efterlyser i dit brev svar på forskellige spørgsmål omhandlende graviditet og dit sexliv. Jeg vil selvfølgelig gerne forsøge at svare på dine spørgsmål, som er meget relevante, men jeg må slå fast, at jeg jo ikke er læge, og at jeg derfor vil foreslå dig at få en tid hos din læge, eller at du selv køber en graviditetstest, for at få vished om en evt. graviditet.

Spørgsmål 1. Sandsynligheden for at blive gravid under menstruation er meget lille, og når du også har taget en fortrydelsespille, er risikoen jo endnu mindre. De fleste kvinder har ægløsning midt imellem to menstruationer, så det er altså i denne periode, man lettest bliver gravid.

Spørgsmål 2. Det med at bade efter sex, er fuldstændig op til dig selv. Nogen kan lide at bade lige efter de har haft sex, andre vil hellere sove eller kramme. Du skal bare gøre det, der føles bedst for dig.

Spørgsmål 3. At du er stram, kan skyldes at du måske ikke er helt klar, og har brug for et længere forspil. Du er måske også inderst inde nervøs for at blive gravid, så derfor er det vigtigt at bruge prævention. Ellers vil jeg også foreslå dig at købe noget glidecreme, som kan være med til at det går noget nemmere.

Venlig hilsen BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat