Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Reaktion efter sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du undrer dig over, hvorfor din krop reagerede sådan.

Når man "mister sin mødom", betyder det ikke, at den sprænger. I stedet kan der ske det, at mødommen godt kan revne lidt eller få nogle rifter. Det kan gøre, at det bløder under akten, og nogle gange også lidt bagefter. Det er helt ufarligt, men det kan godt føles lidt ubehageligt. Mange piger vil også opleve, at de kan have lidt ondt for neden de første par gange, de har sex. Det kan skyldes, at skeden skal vænne sig til at blive udvidet, eller at man spænder i musklerne omkring skeden under samlejet.

Du har ret i, at man kan besvime, hvis man har blodmangel eller hvis kroppen mangler jern. Du skriver, at du blødte en del, og at du mistænker det for at hænge sammen med, at du besvimede. Nu ved jeg ikke, hvor meget, du blødte, men man skal miste en del blod for at besvime. Jeg tænker, at hvis du stadig oplever at have kvalme og føler, at du skal besvime, så vil det være en god idé, hvis du går en tur forbi sundhedsplejersken på din skole eller bestiller en tid hos din læge. Så kan du få en snak med dem om, hvad det evt. kan skyldes.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat