Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Modtage nøgenbilleder fra 14 årig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå dine betænkeligheder, i forhold til at snappe frækt med en pige på 14 år. Det er godt, at du spørger, når der er noget, som du bliver i tvivl om.

Det kan nogle gange være svært at overskue, hvilke konsekvenser en handling kan få. Man kan komme til at gå med til ting, som måske virker interessant i det øjeblik det sker - men efterfølgende, når man tænker over det i ro og fred, kan det være, at man fortryder. 

Når man sender frække billeder til hinanden - er det vigtigt at tænke over, om det er til en person, som man er tryg ved. LIgesom du har været opmærksom på, er det vigtigt at man ved, at personen men skriver med, er den, som de siger, at de er. Derudover skal man ikke gøre noget, som man føler sig presset til eller for andres skyld. Hvis nogen plager eller presser én til at sende billeder, kan man fortælle dem, at det ikke er okay. Og det er helt okay at sige fra. 

Du har nu prøvet hvordan det føles, at gå lige til din egen grænse og måske lidt over. Og jeg er sikker på, at den erfaring du nu har fået, vil få dig til at handle anderledes næste gang, du står i en lignende situation. Og det er jo sådan set det vigtigste.

Du har ikke noget at være bange for juridisk - selvom pigen er under den seksuelle lavalder, så har I ikke haft sex i virkeligheden. Og hun har selv bestemt, at hun ville sende frække billeder til dig. Så længe du ikke har taget screenshots og deler billederne med nogen, så har du ikke gjort noget forkert. Hvis du taler med hende igen, kan du måske dele nogle af dine tanker med hende og fortælle hende, at du faktisk har været bekymret. 

Du har tænkt meget over episoden, og du har også taget konsekvensen af den dårlige samvittighed, som du har haft - og det synes jeg, er rigtig flot og modent gjort af dig.

Hvis du får lyst til at læse mere om at være online, rettigheder osv., så kan du læse mere på vores hjemmeside her: https://bornetelefonen.dk/tema/problemer-p%C3%A5-nettet

De bedste ønsker fremover fra

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat