Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Første Gang

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng. 
Tak for dit brev til Brevkassen. Jeg synes, det er rigtig modigt, at du har skrevet herind med dine tanker - og jeg håber, at mit svar kan være med til at fjerne det pres, som du beskriver. 
Jeg kan forstå, at der er rigtig mange i din klasse, der taler om at have sex. Det er en spændende og ukendt verden, som I så småt er ved at stifte bekendtskab med, så jeg kan godt forstå, at de/I taler og tænker meget på det. Men jeg håber, at du ved, at det langt fra er alle, der har gjort deres egne erfaringer med sex i en alder af 16-17 år. Forstået på den måde, at man jo ”sagtens” kan tale og have en mening om, hvornår man skal have sex første gang, selvom man måske selv er jomfru. 
Som du skriver, så er det rigtigt, at man kan kigge på forskellige undersøgelser, der siger noget om, hvor gammel man i gennemsnit er, når man har sex første gang. Men som du sikkert godt ved, så betyder et ”gennemsnit” ikke, at man ikke kan være yngre eller ældre. Lad os lave et lille regnestykke: Mikkel var 21 år, Emil var 15 år og Frederik var 12 år, da de ”mistede” deres mødom. Når man lægger deres alder sammen (21+15+12), får man 48. For at regne gennemsnittet ud, siger man 48 delt med 3. Det giver 16, og dermed er gennemsnitsalderen 16 år for de 3 drenge, men der var jo ingen, der var 16 år, da de havde sex første gang!  Eksemplet skal vise, at det er vigtigt at huske, at et gennemsnit ikke siger noget om, hvornår man SKAL gøre noget, men derimod siger det noget om, hvornår ”nogen” HAR GJORT noget. Jeg håber, at du forstår, hvad jeg prøver at skrive?! Man skal ikke leve efter et gennemsnit, men efter det, der betyder noget for en selv.
Når jeg læser dit brev, får jeg en klar fornemmelse af, at du er en dreng, der ønsker at være tro mod dig selv. Det kan sagtens være, at det for nogle er vigtigt at få ”det” overstået, mens det for andre er vigtigere, at man får en god oplevelse - og så er det ikke afgørende, om man er 21 år eller 13 år! I dit brev kan jeg læse, at drengene i din klasse siger, at det er ”pinligt” at være jomfru, når man er 17 - og "at man bare skal af med sin mødom". Det er rigtig ærgerligt, at de har den opfattelse, at sex er noget, der skal overstås. Når man er klar til sex, er det faktisk noget, man glæder sig til - og måske også er lidt spændt på! 
Du skriver, at du ikke føler, du har lyst til sex lige nu - og jeg synes, det er vigtigst, at du lytter til dig selv. Jeg kan forstå, at du har talt med din læge, der har bekræftet dig i, at der ikke er noget fysisk, der gør, at du ikke skulle kunne have sex, når du er parat! 
Du har meget fint skrevet, hvad ”bivirkningerne” kan være ved enten at ”vente” eller ”have sex”, og jeg synes, du skriver meget klart, at du ikke har lyst til at være sammen med en tilfældig i byen. Når du på et tidspunkt har mødt en sød pige, som du bliver glad for, så er jeg helt sikker på, at der skal mere end en ”krummerik” til at skræmme hende væk. Jeg ved fra BørneTelefonen, at der er mange unge, der fortryder, at de mistede deres mødom til en tilfældig i byen, hvorimod det er de færreste, der giver udtryk for, at de fortryder at have haft sex med enten en kæreste eller en, som de stolede godt på. Det er måske værd at tage med i dine tanker/overvejelser?! 
Jeg håber, at mit svar har beroliget dig lidt?! Hvis du har brug for det, er du altid velkommen til at skrive eller ringe ind til BørneTelefonen på 116111. Afslutningsvis har jeg brug for at skrive til dig, at du ikke skal være nervøs for, at du aldrig kommer til at have sex med en "ung krop" - for den har du i rigtig mange år endnu. 

De bedste tanker fra
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat