Brev

det gøre ondt når jeg tisser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Hvor er det godt, at du reagerer på, at det gør ondt, når du tisser. Jeg kan desværre ikke vide lige præcis, hvorfor, det gør ondt. Men jeg kan komme med nogle bud på, hvad det kan være.

Du skriver, at ham der gav dig finger, havde blod på hånden bagefter. Som du selv skriver, kan det godt skyldes, at du stadig havde en smule menstruation. Det kan også være fordi, at du har fået en lille rift i skeden. Det er normalt, at man en gang i mellem får en rift efter for eksempel at have fået finger eller efter at have haft samleje. Hvis du har fået en rift, vil den hele af sig selv efter nogle dage.

Smerterne kan også være tegn på, at du har fået blærebetændelse. Når man har blærebetændelse, kan det godt føles som om, at man tisser glasskår. Mon det føles sådan for dig? Det er heldigvis meget nemt at behandle. Man kan få pencillin hos sin læge. Blærebetændelse kan komme af mange ting, fx fordi det har været koldt i hytten, fordi du har fået bakterier i skeden, eller fordi han har givet dig finger.

Hvis du stadig har ondt om nogle dage, vil jeg foreslå, at du går til lægen. Lægen kan via en urinprøve tjekke, om det er blærebetændelse eller andet, du skal have behandling for.

Jeg håber, at mit svar har hjulpet dig videre, og at du har fået mod til at snakke med din læge, hvis smerterne ikke går over af sig selv.

Kærlig Hilsen

Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat