Brev

Øh nej

Jeg har haft sex med en dreng jeg fortrød det hvad gør jeg

Dreng, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Tusind tak fordi du har skrevet til BørneTelefonen.
Hvor er det godt, du skriver. Det viser mig, at du har mod på at dele noget med andre, som kan være svært. Det er stærkt gået.

Jeg kan læse i dit brev, at du gerne vil have hjælp til at finde ud af, hvad du skal gøre.

Du fortæller, du har fortrudt, at du har haft sex med en dreng.

Du fortæller ikke ret mange detaljer, men du skriver, at du fortryder. Jeg kan ikke læse ud fra dit brev, om du fortryder, at du havde sex med en af samme køn som dig selv, eller om det er selve personen, du fortryder, du havde sex med. Uanset hvad du mener, så vil jeg forsøge at give dig nogle råd med på vejen. Måske kan du bruge noget af det. Jeg håber, det er okay?

Fortrydelse kan føre til mange forskellige følelser – fx ked af det hed, skuffelse, frustration og måske endda skam. Alle sammen følelser hvor man godt kan blive usikker på, hvad man skal gøre.

Jeg kan godt forstå, hvis du bliver usikker på, hvad du skal gøre.

Hvis din oplevelse med sex med drengen ikke var, som du havde håbet, troet eller forventet, mærker du måske, at du er skuffet – både over sig selv, men måske også over den anden?

Måske mærker du skam? Skam er en stærk følelse, som opstår, når man føler, at det man gjorde, var en fejl. Når man føler skam, så bliver man også meget tit bekymret over, hvordan andre ser på en. Kan du mon genkende det?

Fælles for de følelser er, at man kan tænke tilbage og ønske, man havde gjort noget anderledes.

Nogle gange fortryder man, fordi man tænker, at der var andre, bedre valgmuligheder, man kunne have taget. Man ser tilbage og tænker, at et andet valg ville have været bedre.

Du er ikke alene

Her på BørneTelefonen taler vi med andre unge, som også fortryder en eller anden form for seksuelt samvær bagefter.

Det kan der være mange forskellige grunde til, men fælles for dem er, at det kan fylde rigtig meget i hverdagen. Det kan faktisk overskygge alle de gode ting, man også oplever.

Jeg fortæller dig dette, fordi du skal vide, du ikke er alene.

Jeg vil gerne fortælle dig, at det er en helt forståelig reaktion at føle, som du gør.

Du er ung og er i fuld gang med at blive klogere på, hvem du har lyst til at have sex med. Måske har du lyst til at udforske sex med en af samme køn som dig selv igen en anden gang. Måske har du fundet ud af, at du ikke har lyst til sex med en dreng igen.

Du skal vide, at det at være tiltrukket og have lyst til at have sex med en af samme køn er helt almindeligt. Også for personer, der anser sig selv som heteroseksuelle. Man kan ikke selv styre, hvem man bliver tiltrukket af. Det er helt okay at prøve sig frem, blive klogere og lære af det.

Har du mon overvejet, at din følelse af fortrydelse er noget, der kan ændre sig?

Det er helt forståeligt, at fortrydelsen føles rigtig ubehagelig lige nu, men det kan måske også være en trøst at huske på, at følelser kan komme og gå, og i nogle tilfælde kan de endda forsvinde helt.

Måske særligt i takt med, at man får talt om og bearbejdet, at man har gjort noget, som man fortryder på den ene eller anden måde.

Jeg vil foreslå dig, at du taler med nogen om din fortrydelse.

Det kan være er rigtig svært at vide, om det man føler, faktisk er sandheden.

Jeg vil foreslå dig, at du får talt med nogen om dine følelser. Hvis man er åben om sine følelser, så kan man komme lidt nærmere en afklaring, hvor du måske kan lægge din oplevelser bag dig.

Det kan være rigtig svært at tage hul på den snak, men jeg tror, det vil være godt for dig at sige højt, hvordan du føler.

Det er lidt lige som en ballon, du bare puster mere og mere luft i. Hvis du taler højt om dine følelser, så brister ballonen og luften/tvivlen fiser ud.

Jeg ved ikke, om du kender til Headspace? Det er et gratis og anonymt tilbud til unge, som har behov for rådgivning og samtaler med en udefra.

Måske du sammen med en rådgiver kan undersøge, hvordan du bedst takler følelsen fortrydelse. Du kan læse mere her.

Du kan også læse mere om seksualitet og følelser her. Hvis du har lyst, kan du også få rådgivning helt anonymt.

Jeg håber, du kan bruge mine råd til at komme videre. Du har allerede taget første skridt ved at skrive herind.

Husk du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen igen, hvis du har brug for at snakke mere. Du kan enten skrive eller ringe til os på tlf: 116111.

Stort kram

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat