Brev

Cutting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Tak for dit brev. Du underskriver dig med ”pigen som har brug for hjælp”, og jeg tænker, at det er det første skridt, du har taget for at ændre din situation.
Du ved ikke, hvorfor du cutter, men du tør ikke være rigtig glad. Det kan også være svært at tillade sig at være glad, hvis det betyder, at du ikke skal cutte. Trangen til at skade sig selv kan være umådeligt svær at stå i mod, men det er stærkt, at du gerne vil have hjælp til at finde en måde at komme ud af det. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det mon startede, at du begyndte at cutte. Ved du mon det?

Jeg tænker også på, om du har fortalt det til nogen? Her tænker jeg på både dine veninder, men også nogle voksne, som vil kunne hjælpe dig videre. Det er nemlig sådan, at når man har cuttet i længere tid, så kan det være rigtigt svært at stoppe igen. Derfor tror jeg, at du har brug for noget hjælp til det. Jeg vil foreslå, at du prøver at fortælle det til din læge, dine forældre, sundhedsplejersken på din skole, din lærer eller en anden voksen du er tryg ved. De vil kunne hjælpe dig med at få kontakt til en psykolog, som du kan have nogle samtaler med, så I kan finde ud af, hvorfor du cutter, og hvordan du kan stoppe igen.

Du har allerede taget det første store skridt, så jeg er sikker på, at du har styrken til at få det fortalt, så du kan komme videre og få lov at være glad igen.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat