Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lorte liv…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev.
Jeg kan virkelig godt forstå, at du skriver Lorte liv!
At vokse op med en far, som drikker – og så meget, som du fortæller … det er helt rigtigt at kalde det noget lort.

Du skriver også, at din far kan være sød. Jeg tænker derfor, at du også har gode minder med din far. Man kan godt være en sød far – og samtidig have et misbrug og brug for hjælp. Det er vigtigt at din far får hjælp til at være en god far, der kan passe på dig og din familie. Det kan han ikke lige nu, kan jeg se.

En pige som dig, skal slet ikke vokse op med sådan en hverdag, hvor far falder i søvn efter aftensmaden hver dag.
Du skal føle dig tryg og mærke dine forældre aktivt vise deres omsorg og kærlighed for dig.

Du er ikke det eneste barn, som oplever noget lignende. Derfor har vi i Danmark mulighed for at hjælpe dig og din familie. Din far kan få hjælp til at stoppe alkoholmisbrug, hvis han ender med at ønske det.

Det er kommunen, du skal tale med. Det kan være lidt svært, hvordan man får fat i dem. Hvis du havde været i skole og ikke på sommerferie, ville jeg have skrevet til dig, at du måske kunne tale med en lærer?

En anden mulighed er at ringe til 116111 på BørneTelefonen. Her vil du komme til at tale med en voksen, som hjælper dig med – hvor og hvordan, du spørger efter hjælp. Den voksne kan også sørge for, at du får en voksen med, når du skal tale med kommunen. Det kan nemlig være lidt forvirrende – og derfor er det rart at være to. Sådan har mange voksne det også.

Det er vigtigt, at du ringer. Jeg tænker, at din fars og din families problemer kan hænge sammen med, at du nu er ramt af selvskadetrang. Kan du prøve at tale med din mor om det? Jeg ved godt, at det føles næsten umuligt. Men din mor har brug for at vide, hvordan du egentligt går rundt og har det.

Når en pige på 12 år skærer i sig selv og har svært ved at spise, så SKAL de voksne hjælpe. Du har KRAV og RET til at få hjælp.

Hvis du har tillid til en af dine veninders forældre, kan du også prøve at fortælle dem lidt om, hvad der foregår hjemme hos dig. Det kan være rigtig svært – men jeg skriver det, fordi du lyder til at gå meget alene med det og ikke har fået det fortalt til nogle voksne, som kan gøre noget for dig. Måske en af dem vil hjælpe dig med at ringe til BørneTelefonen?

Nummeret er 116111.

Du kan også læse og se mere om at leve med alkohol i familien her: Alkohol i familien

Og ros til dig – fordi du skriver. Det er et godt tegn, at du selv gør noget for at hjælpe dig selv. Det er en super kraft at kunne passe på sig selv – og ofte er den rigtige måde at gøre det på – at spørge om hjælp.

Mange hilsner og skriv igen, hvis du alligevel kommer i tvivl.

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat