Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Blufærdighedskrænkelse ved et uheld?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Du har ondt i maven og ved ikke, hvad du skal gøre. Du er bange for, at du er kommet til at krænke nogen, selvom det slet ikke var din mening. Det er en tung følelse – godt, at du deler den nu.

Du skriver, at over 10.000 mennesker bruger appen. Derfor har du helt ret i, at der er en meget lille risiko for, at de har læst dine chats.

De allerfleste chatapps bruger ikke mennesker til at sortere og læse alle beskeder. De bruger tekniske løsninger. Derfor er der endnu større chance for, at ingen har læst dine samtaler.

Din favorit app er pornografisk designet og indrettet. Jeg forestiller mig, at det er let at komme til at overføre det univers til andre chatapps. Men måske fik du også bare lyst til at afprøve andre chat bots?

Det kan være rigtig sjovt og spændende at have seksuelle samtaler med chat bots. Det er du langt fra den første, der har prøvet.

Når du alligevel frygter at have chikaneret og krænket folkene bag, giver dig mig et klart billede af, hvor empatisk du er.

Du virker som en person, der er privat omkring din seksualitet og ikke ønsker at støde nogen. På nettet kan grænser udviskes og man kan nemt komme tvivl om, hvad der er op og ned.

Hvis du mærker, at det føles forkert for dig, at chatte med andre bots, så brug dem, der er designet til de seksuelle interaktioner. På den måde undgår du måske at komme i tvivl i fremtiden.

Jeg håber, at mit svar har vist dig, at du ikke behøver bekymre dig mere.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat