Gratis

anonymt

24/7

Brev

Er det normalt!:(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er det dejligt at høre, at du fik fortalt nogen om overgrebene! Det er så sejt gjort af dig! Og vi er bare så glade for, at du kunne bruge rådet fra brevkassen. Forhåbentlig kan du også det denne gang.. 

Jeg kan forstå, at du synes, du er blevet så ”f… anderledes” efter det, som du har oplevet tidligere i livet – og selvom det ville være så rart, hvis det ikke var sådan, så er det helt naturligt, at du har ændret dig. Så ja, det er ”normalt” og helt forståeligt. Derfor kommer jeg sådan til at tænke på, om du mon også har fået talt med nogle professionelle voksne om det, du har været udsat for? For selvom overgrebene forhåbentlig helt er stoppet nu, så har de jo stadig påvirket dig – og det er vigtigt, at du får det bearbejdet, så du kan komme godt videre i livet.

Da jeg ved, at du tidligere har taget mod til dig og fortalt noget, der var meget svært, så tænker jeg, at du måske kan prøve det igen. Hvis du har mod og lyst til det, kunne du fx prøve at tage fat i den voksne, der tidligere har hjulpet dig og fortælle, at du er lidt skræmt af den måde, du opfører dig på og at du rigtig gerne vil have hjælp til at komme godt videre. Fx har alle skoler tilknyttet en skolepsykolog. Jeg tænker, at det måske ville være rart for dig at få talt det igennem, og måske kunne han/hun også hjælpe dig med, hvordan du stille og roligt bliver den person, som du gerne vil være. Måske har du slet ikke lyst til at have rollen som ”klassens ballademager” eller at være ”iskold”. Hvis du har lyst til at ændre dig, kan det også være en god ide at tale med din lærer. Måske kan han/hun hjælpe dig med at ændre din rolle i klassen. For selvom du lige nu betegner dig som ”ballademager”, er det jo ikke lig med, at du skal fortsætte med det, hvis du ikke har lyst.. 

Hvis du har mod på det, kan du måske starte med at fortælle det til din søde veninde eller din kæreste, så kan de nemlig hjælpe dig med at tage kontakt til en voksen, som kan hjælpe dig med at få den hjælp, som du lige nu fortjener, så du stille og roligt kan begynde at se fremad.

Du er meget velkommen til at skrive eller ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for det - vi er altid klar til at hjælpe. 

De allervarmeste hilsner
BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat