Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Penge

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12-årige pige.

Du har en voksen, som bliver ved med at sige “Nej, du kan ikke få alt, hvad du vil have”. Det lyder som om, at du føler dig lidt misforstået af hende.

Du har selv fortalt hende, at din far ikke har så mange penge, så derfor forstår du heller ikke, hvorfor hun bliver ved med at sige det til dig. Du ved det jo godt. 

Du ved godt, at du ikke kan få alt det du gerne vil. Du skriver endda, at du har det helt okay med, at din far siger nej til pizza.

Det er da mega sejt, at du kan tage det så roligt, når du rigtig gerne ville have pizza.

Det lyder som om, du er rigtig god til at forstå og accepterer, hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan. Det er en rigtig god evne at have, selv når det er svært.

Det viser, at du er god til at tage hensyn og finde andre veje. Sejt!

Kan I lave hjemmelavet pizza?

Jeg forstår godt, hvis det også er lidt irriterende, når man ikke kan få pizza, når man har lyst til det. Hvad med at lave hjemmelavet pizza sammen med din far?

Måske kunne det også være hyggeligt, at lave noget sammen.

Der er mange gode opskrifter på nettet, og så kan I selv bestemme, hvad I vil have på. Du kunne måske foreslå din far det i dag, hvis du har lyst.

Penge

Når jeg læser dit brev, kan jeg se, at penge fylder meget for tiden. Jeg har fået mange andre breve fra børn og unge, der har det på samme måde.

Derfor ved jeg også, at det er rigtig godt at sige det højt, når det er sådan. Det har du gjort både til os og til din voksen.

Kan du mon tage din voksen til side og snakke med hende?

Du må gerne sige til hende, at du ikke helt forstår, hvorfor hun siger det.

Du kan ringe til os på 116111 og øve dig i, hvad du kan sige, hvis du har lyst.

Det er ikke dit ansvar

Jeg mærker, at du er meget forstående overfor din far og pengesituationen. Når man ved, at ens forældre mangler penge, kan ma nogle gange føle, at det også er ens eget ansvar at hjælpe til. Fx ved at få et job.

Når man er barn, er det vigtigt, at man har energi og ikke laver mere end man kan overskue. Derfor har du også ret til at have fritid og at slappe af.

Men jeg vil bare fortælle dig, at penge er din fars ansvar. Og det virker til, at han prøver at passe på pengene, når han siger nej til pizza nogle gange.

Hvis du en dag kommer til at gå rundt og drømme om noget, du mangler, kan du tænke over om det kunne være sjovt at få et fritidsjob. Ikke fordi du skal hjælpe din far med penge. Men så kan du selv købe det, du har lyst til.

Du kunne sætte en seddel op, i det nærmeste butikscenter, at du gerne vil gå en tur med deres hund eller slå deres græs. Nu ved jeg ikke hvornår du bliver 13 år. Men så har du også mulighed for at gå med aviser, hvis du har lyst og tid.

Jeg håber, at du har mod på at tale med din voksen om det her. Jeg forstår godt, hvis du er forvirret og irriteret over, at hun siger ting, du godt ved og selv har fortalt hende.

Mange knus fra BørneTelefonen

Sådan taler du med en voksen, om det der er svært

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat