Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

plombe

Jeg bvlier mobbet i min skole

jeg bor i brønder slev og min skole hedder Sønder gade skole

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.
Tak for dit brev. Hvor er det flot, at du skriver ind til os, og fortæller om hvordan du har det.

Det lyder bestemt ikke til at være rart for dig at være i skolen, når du bliver mobbet. 
Nogen gange, kan man tro, at de voksne har set det og ved, at du bliver mobbet. Men de voksne ser ikke alt. Derfor skal du sige det til en sød lærer og til din mor og far.
Kan du finde lærer, og sige hvad der sker?  Sige hvem der mobber dig og sige de ting, som er sket på andre dage.
Jo mere du kan fortælle, desto lettere kan det være for de voksne at hjælpe dig.
På sin skole er der en AKT lærer. Måske ved du allerede hvem der er AKT læreren, ellers kan din lærer fortælle det.
En AKT lærer er en særlig lærer, der kan hjælpe eleverne, når der er nogen der mobber.  Kan du tale med din AKT lærer, er det en ide?

Måske kan du vise dine forældre, din lærer eller AKT læreren dit brev hertil. Så kan de læse, at du bliver mobbet og forstå, at du har brug for deres hjælp.
Måske har du allerede prøvet at sige det, men alligevel er det vigtigt, du fortæller om det igen. Så du får hjælp fra de voksne - dine forældre og dine lærere.

Så kan de voksne også snakke om, hvordan det bliver godt at gå i skole igen.tingene.

Jeg håber du kan bruge mine råd til dig.
 
Du må meget gerne ringe ind til os på BørneTelefonen 116 111, så kan vi snakke mere om at hjælpe dig. 
Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat