Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg bliver mobbet

Hej brevkassen.

Jeg er en pige der bliver mobbet…. Jeg bliver virkelig voldsomt mobbet… Jeg bliver sparket voldsomt….

Jeg for mærke værd gang jeg kommer hjem fra skole….

Mind forældre siger at jeg er for pivet!!!!!

Men det gør mig virkelig ked af det?????

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige,

Det er slet ikke okay, at du bliver mobbet og meget forkert, at du bliver sparket. Godt, at du har skrevet til os. 

Jeg vil anbefale dig at snakke med din lærer eller en pædagod hurtigst muligt. Det lyder meget voldsomt det der sker. Og det er slet ikke i orden.
Du har brug for hjælp fra nogle voksne, som kan støtte og hjælpe dig så det ikke sker igen.

Det er rigtig vigtigt, at din lærer får at vide, hvad der foregår. Jeg synes, du skal fortælle, hvornår det sker og hvem det er der mobber og sparker.

Det er så vigtigt at du får hjælp. Og det er også rigtig vigtigt, at dem der mobber, får at vide at det ikke er okay.

Jeg er ked af at høre, at dine forældre synes du er pivet. Måske kan din lærer hjælpe dig, med at snakke med dine forældre om, det der sker. Så de kan forstå, at du har brug for deres støtte og opbakning. Det kan være, at de ikke helt forstår, hvor ked af det du er. Måske kan du vise dem dit brev og mit svar, så forstå de måske bedre, hvordan du går og har det?

Hvis du har en god ven eller veninde i skolen, vil jeg også anbefale dig at snakke med ham/hende. Din ven kan være en støtte for dig og, måske hjælpe med at snakke med en voksen eller hvis de mobber igen. Ellers er det en idé at gå ved gårdvagten eller være i nærheden af andre voksne på skolen, så du kan snakke med dem og få hjælp til, at de børn ikke mobber eller sparker dig.

Hvis du har brug for flere ideer, er du også velkommen til at ringe. Hvis du bare har brug for at snakke, er du også meget velkommen. Vi er klar til at snakke med dig hver dag fra 11-23.

Jeg håber at, du kan få hjælp til at få mobningen stoppet.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat