Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige,

Det lyder rigtig ubehageligt. Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det, når dine veninder mobber dig.

Du skriver, at du ikke ved, om du skal tage det som en kompliment eller blive fornærmet, når de siger, at du ligner en på 40. Det kan jeg godt forstå, at du synes er svært. Jeg kommer til at tænke på, om du mon har fortalt dem, at du bliver rigtig ked af det, når de siger de ting til dig? Det er nogle rigtig tarvelige ting at sige. Men måske de ikke er klar over, at du bliver rigtig ked af det. Kunne du måske prøve at fortælle dem det?  Det kunne også være, at det var nemmere, at sige til én af dem til at starte med. Måske den veninde du føler dig tættest med?

Det er ikke din skyld, at de mobber dig. Og det er rigtig vigtigt, at mobberiet stopper. Derfor tænker jeg også, at det er rigtig vigtigt, at du fortæller din klasselærer, hvad der foregår. En klasselærer har nemlig ansvaret for elevernes trivsel. Og det er de voksnes ansvar, at mobningen stoppes – ikke dit! Hvis dine veninder ikke holder op, tror du så, at du ville kunne snakke med din klasselærer om det? Det kan også være, at der er en skolepsykolog på din skole, du kan snakke med?

Det kan være rigtig svært at gå rundt og være ked af det. Derfor er det rigtig vigtigt, at der er nogen, der ved, hvordan du har det. Har du mon fortalt dine forældre, at dine veninder mobber dig? Det kan være rigtig rart at have nogen at snakke med det om, så du ikke føler, at du går med det alene. Det kan også være en anden voksen i familien?

Jeg håber, at du får fortalt det til en voksen. Du er velkommen til at skrive ind igen til Brevkassen eller Chatten. Ellers kan du altid ringe på tlf. 116111

De bedste hilsener,

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat