Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Autisme

Jeg er autist, og mine klassekammerater kan ikke så godt lide mig.

Nogle gange prøver jeg komme ind i deres grupper, men de siger bare FUCKING AUTIST TIL MIG.

Nogle gange for mig til tænke at jeg skal blive hjemme og spille fortnite

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig dreng

Dine klassekammearater er godt nok tarvelige. Jeg kan godt forstå, at du får lyst til at blive hjemme.

Jeg syntes, at du skal fortælle det til dine forældre. Så kan de tale med din lærer. Så din lærer kan tale med dine klassekammerater. Det er nemlig ikke ok, at de siger sådan til dig. Og de voksne på skolen skal hjælpe med, at der er rart at være for alle elever. Det kan også være, at du kan bruge vores råd om drillerier og mobning - så kan du læse mere her: https://www.bornetelefonen.dk/tema/mobning-drillerier og måske kan dine forældre også læse dem?

Måske ved dine klassekammerater slet ikke, hvordan det er at have autisme, og det kan være meget forskelligt hvordan det er. Måske ville de have godt af at få en forklaring.

Din lærer kan fortælle klassen, at man ikke selv kan gøre for at man er autist. Læreren kan måske også fortælle om, at autister opfatter verden på en lidt anden måde end andre.

Hvis du har lyst og tør, kan du jo også selv fortælle dine kammerater lidt om hvordan det er, at være dig.

Nogle gange kommer mennesker til at drille og sige dumme ting til andre, fordi de ikke ved; hvordan de skal reagere, ikke har nok viden eller føler sig lidt generte og usikre.

Du skriver, at du godt kan lide at spille, måske er der andre i klassen som også spiller. I kan måske mødes og spille sammen efter skole eller online

Jeg vil ønske dig nogle gode snakke med dine forældre og din lærer.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat