Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Taglknopper på pikken!!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng,

Tusind tak for dit brev. Hvor er det bare godt, at du skriver til brevkassen for at få hjælp! Du skriver, at du siden 12 års alderen har haft talgknopper på din penis og, at de nu generer dig, da du ikke har lyst til at have dem i forbindelse med din seksuelle debut.

Jeg kan sagtens forstå, at du kan tænke, at de ”ting dernede” er irriterende og ønske dem væk. Men som du jo nok allerede ved, så er de helt normale, og noget som alle drenge og mænd har. De har netop til funktion at smidiggøre forhuden. De er hormonelt betinget og mange vil derfor opleve, at de mindsker sig helt af sig selv med tiden.

Hormonerne kører jo netop på højtryk i den alder, som du har nu, hvor puberteten for alvor er i gang. Man kan desværre ikke gøre noget ved dem. Man skal i hvert fald endelig ikke forsøge at trykke dem ud eller genere dem på anden vis, da de så kan blive betændte.

Piger kan faktisk have tilsvarende talgknopper på deres skamlæber, der tjener den fuldstændig samme funktion. Jeg tænker derfor også, at du absolut ikke har noget at være flov over. Det er en helt naturlig ting, og det vil de fleste piger også vide – især dem, der allerede har haft deres seksuelle debut for de har med sikkerhed allerede set sådanne knopper før.

Talgknopper sidder jo oftest på underkanten af penishovedet. Hvis du har lignende små knopper langs selve penisskaftet, på penisroden eller pungen, så er de ikke talgknopper men små hårsække. De er tydeligere der, da huden ikke har et fedtlag som andre steder på kroppen. De er også helt normale og uden betydning.

Jeg har nu givet dig mine tanker omkring din situation. Jeg håber, at de kan berolige dig lidt og give dig mod på en seksuel debut uden bekymring. Hvis du føler, at du har brug for en professionel vurdering, så kunne du overveje at supplere med et besøg hos din læge. Lægen vil med sikkerhed også kunne berolige dig. Du er også altid velkommen til at ringe til os på Børnetelefonen på 116 111 eller kontakte os via chat eller SMS, hvis du har brug for at snakke mere omkring det hele.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat