Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation udebliver

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Tusind tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, du bliver bekymret og bange. Det er ikke rart, når menstruationen udebliver så længe, og jeg kan godt forstå, du tænker, at der kan være noget galt.

Der er ingen tvivl om at både kost og motion kan have indflydelse på din menstruation. Jeg er dog i tvivl om, hvor anderledes dine kostvaner har været, hvor meget du har tabt dig, og hvor meget motion, du dyrker...

Min første tanke ville være, at du skulle gå til din læge eller til din mor, men du forklarer så fint, at det har du ikke lyst til. Din læge har dog tavshedspligt, så måske det alligevel kunne være en mulighed? Hun vil sandsynligvis kunne forstå, at det er flovt og tale med dig om det stille og roligt. Jeg kan godt forstå, at det er rigtig svært at tale om, og jeg tænker, de fleste vil synes, det er lidt flovt... men måske det kunne være en mulighed for dig at vise det her brev til din mor, så behøver du ikke selv fortælle om det?

Hvis du stadig slet ikke ser det som en mulighed, tænker jeg, at det kunne være en god ide at kontakte sundhedsplejersken på din skole. Her må du altid henvende dig, og hun kan hjælpe dig med at finde ud af, om der kan være noget galt, eller om det er pga din svingende vægt, kost og motion, at din menstruation udebliver.

Endelig er du til hver en tid velkommen til at ringe til BørneTelefonen eller logge på UngeChatten og vende med rådgiverne, hvad de tænker. Måske de har andre ideer til, hvem du kan søge hjælp hos, eller gode ideer til, hvordan du kan få talt med din mor om det på en måde, som du kan holde ud...

Jeg håber, du finder ud af noget.

Med venlig hilsen
BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat