Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er ikke tilfreds

jeg har en lille tissemand

hvad gør jeg

Dreng, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 10

Tak for dit brev. Som du måske har set i bad efter idræt i skolen, kan der være stor forskel på kroppen på drengene, der går i samme klasse. Nogle har en mindre tissemand end andre. Det er helt naturligt. Ligesom der er forskelle på højde, hårfarver og andre ting ved os, så er der også forskelle på størrelsen af tissemænd.

Samtidig sker der lige om lidt mange nye ting med jeres krop, når man kommer i puberteten. Der vil vokse hår i frem på kroppen. Stemmen vil gå i overgang og blive mørkere. Og tissemanden vil også vokse og blive større, end den er nu. Derfor vil din tissemand også vokse helt af sig selv. Og du kan desværre ikke gøre noget, for at det skal gå hurtigere. Det er noget, der sker helt af sig selv.

Måske sker udviklingen i forskelligt tempo hos drengene i klassen? Det er ikke rart at være den første, hvor udviklingen sker. Og det er heller ikke rart at være den sidste. Måske er du ikke den eneste dreng i klassen, der tænker over sådan nogle ting? Og måske kunne en af jeres lærere være god til at tage en snak med alle drengene i klassen?

Derfor er mit bedste råd til dig at du giver det lidt tid og prøver at være tilfreds med din krop, som den er. Din tissemand skal nok vokse helt af sig selv og det hele er helt normalt. Måske er det en idé at læse mere om puberteten, så du ved lidt mere om, hvad der sker, når drenge kommer i puberteten. Så kan du læse her: http://privatsnak.dk/10-12/hvad-spoerger-andre-om/hvad-sker-der-naar-drenge-kommer-i-puberteten/

Jeg ønsker dig det bedste fremover. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe på 116 111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat