Brev

Graviditet

Hvis jeg har onaneret en morgen, og har vasket hænder bagefter. Er der så nogen chance for at hvis jeg har givet hende finger måske 5-6 timer senere at hun kan blive gravid?

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Tak for dit brev. Det er en god idé, at du bruger BørneTelefonen, når du bliver i tvivl.
Nej, der er ingen risiko for, at hun er blevet gravid, når det er foregået, som du beskriver det. For det første, så vasker du hænderne og den sæd du måske har fået på fingrene forsvinder. For det andet, så kan sæd ikke leve så længe ude i det fri - det tørrer ind, og derfor kan hun ikke være blevet gravid.
Mange hilsner BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat