Brev

Er jeg gravid

Hej jeg er meget bange!..

jeg er 13 og er bange for at jeg er gravid, da mig og min kærste havde analsex og vi ville prøve at have sex hvor den bare kom ind og ud en gang (der kom ingen sæd) og det gjorde vi så… men det er 2 måneder siden nu er har haft min mens to gang. men nu er jeg ik fået det og det burde være en uge siden nu!

Håber at i ville hjælpe<3

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige.

Tak for dit brev. Der er helt naturligt, at man bekymrer sig om, om man kan være blevet gravid, hvis man har haft sex uden at beskytte sig. Det kan være rigtig store bekymringer at gå med, hvis man bestemt ikke ønsker at være gravid, og derfor har vi også inde på BørneTelefonens hjemmeside lavet en lille test, som du kan tage med det samme: https://bornetelefonen.dk/graviditet/ Når du har taget den test, vil den give et par forslag til, hvad du skal gøre.

Selvom du i dit brev skriver, at der ikke kom noget sæd, så kan man aldrig være 100% sikker. Det er nemlig sådan, at selvom fyren ikke får udløsning inde i pigens skede, så kan der stadig godt være sæd i skeden. Når det er sagt, så læser jeg dit brev sådan, at du har haft din menstruation to gange efter I har haft ubeskyttet sex, er det mon rigtig forstået? Hvis du har det, så er det et tydeligt tegn på, at du ikke er gravid, også selvom din menstruation nu er en uge forsinket. Det er ikke umuligt at være gravid, selvom man har sin menstruation, men som oftest er ens menstruation et tegn på, at man ikke er gravid.

Hvis du stadig er bange efter at have læst det jeg har skrevet til dig indtil videre, så vil jeg anbefale dig at tage en graviditetstest. Du kan købe graviditetstest på apoteket, i kiosker eller supermarkeder. Der er ingen der skal vide hvem du er, og en ven kan endda også købe en test til dig, hvis du ikke er helt tryg ved det. Når du har taget testen vil den fortælle dig, om du er gravid eller ej.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen.

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat