Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke klare at bo hjemme mere!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Hvor fortjener du bare et STORT langt knus! Sikke en masse du skal klare alene. Du fortjener virkelig at få hjælp. Så det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at finde. 

Lige nu lyder det ikke til, at hverken din far eller mor giver dig den omsorg, du har brug for. Og jeg kan derfor godt forstå, at du tænker, det ikke er holdbart for dig at bo hjemme. 

Hvis man er under 18 år, kan man altid fortælle kommunen, hvis man ikke ønsker at bo hos sine forældre. Hvis kommunen så vurderer, at forældrene ikke kan tage sig godt nok af deres børn, så beslutter de, hvor barnet så skal bo. Det kan fx være en institution eller en plejefamilie. Det kan også være, at man kan få lov at komme på efterskole. Eller man kan få en kontaktfamilie, man kan bo hos engang imellem. Samtidig kan ens forældre også få noget støtte til at blive bedre forældre.

Du kan ringe til din kommune og tale med dem om, hvordan de kan hjælpe dig. Du kan i første omgang ringe anonymt, hvis du har mest lyst til det. Du kan finde nummeret på den anonyme rådgivning på din kommunes hjemmeside. Ellers kan du ringe til kommunens hovednummer og spørge.

Jeg vil også råde dig til at fortælle en voksen, hvordan du har det med dine forældre. Måske har du allerede en voksen i tankerne, som du tænker kan hjælpe dig? Det kan være en lærer, en vens mor eller en helt anden. Du kan evt. vise dem det brev, du har skrevet til BørneTelefonen, hvor du meget fint beskriver det hele. 

Den voksne vil nemlig også kunne hjælpe dig med at kontakte den kommune, du bor i. Samtidig kan de også hjælpe dig med at få fortalt din skole, at du lige nu er i en uholdbar situation derhjemme, der selvfølgelig forstyrrer din skolegang. Og måske vil den voksne også sammen med dig kunne få en god snak med dine forældre? Hvad tænker du mon om den idé?

Her på BørneTelefonen har vi det, der hedder en bisidderordning. En bisidder er en voksen, som kan støtte og hjælpe et barn med at tage og have kontakt til kommunen. Jeg tror, det kunne være en god ide for dig, at få en bisidder. Hvis det er noget, du er interesseret i, kan du læse mere her https://bornetelefonen.dk/bisidder eller ringe til BørneTelefonen.

Lige nu har du sikkert fået en masse at tænke over. Hvis du har brug for at tale det hele mere igennem, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111. Der sidder en sød rådgiver parat til at tale med dig. 

Jeg håber, at du snart får den omsorg og tryghed, du fortjener og har manglet så længe. 

Kærlig hilsen og knus fra
BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat