Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie & stikke af hjemmefra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Det var godt tænkt, at du kunne skrive til os på BørneTelefonen.

Vi kan støtte dig og se på de muligheder, du har. Vi kan også hjælpe dig med at sørge for, at du får den bedste hjælp, da vi ved hvilken hjælp, du har ret til. Vi kan støtte dig i samtalerne med de voksne i kommunen, fordi vi ved, hvordan kommunen fungerer. Vi ved også , hvad man kan gøre og sige, når ens forældre truer én til tavshed om forholdene hjemme.

Din mor siger, at hun ‘gør det, fordi, hun elsker dig’. På BørneTelefonen ved vi, at mødre og fædre kan komme til at skade deres børn, trods den bedste vilje og kærlighed.

Du kan få hjælp og støtte af os ved at tage fat i BørneTelefonens bisidder, der er en voksen, der hjælper unge i svære situationer. Bisidderen vil lytte til dig og gøre alt for at hjælpe dig på dén måde, du har brug for.

Her fortæller en person på cirka din alder, hvordan hun har fået hjælp af sin bisidder fra BørneTelefonen: Terese fik en bisidder fra Børns Vilkår

Du kan her læse lidt om anonymitet og andre ting, der kan være rart at vide, inden man kontakter en bisidder  https://bornetelefonen.dk/bisidder-boernetelefonen/. Bisidderen vil dog også fortælle dig om betydningen af anonymitet, når du ringer. Bisidderen vil kontakte dig hurtigt og kan mødes med dig et sted i byen, hvor det passer dig.

Det er forståeligt, at du gik tilbage til din mor, da du var 10 år. For da du var 10 år, vidste du ikke dét, du ved nu. Nu er du jo 14 år og kan bedre overskue og fornemme, hvad der vil virke bedst for dig. Din mors trusler virker tydeligvis mindre nu, end de gjorde, da du var 10 år. Det vidner dit brev om; for på trods af truslerne ønsker du hjælp til at bo et andet sted end hos din mor og far. Dét kan bisidderen støtte dig i.

Du kan ringe på 35 55 55 59 og taste 2, for at få fat på vores bisidder. Du kan derudover ringe og tale med os hele døgnet på tlf. 116 111; også på denne måde kan du få mere at vide om vores bisidder.

Jeg er ret sikker på, at du er klar til at handle – for du har allerede taget første skridt ved at skrive ind til os. Måske kan du allerede tage fat i bisidderen, når du har læst dette svar færdigt? Det håber jeg.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat