Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Voldtaget af far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Tak for dit brev, hvor du fortæller, at din far har misbrugt dig til sex, siden du var 5 år.

Jeg forestiller mig, at du og din far har haft det som en hemmelighed sammen, og at du har troet, at sex var en naturlig del af din fars kærlighed til dig. Måske har du også troet, at det var helt almindelig at være sammen med sin datter på den måde. Andre børn, der har haft det som dig, har fortalt mig, at selv om de syntes, at det var lidt mærkeligt, så kunne de også sommetider synes, at der også var noget rart ved det. Måske genkender du det?

Du skriver, at du elsker din far, og jeg er sikker på, at han også elsker dig. Men voksne må ikke blande sex ind i deres kærlighed til børn. Sex hører til mellem voksne, og de aller fleste fædre kan godt skelne mellem de to former for kærlighed.

Når der er sex mellem forældre og deres børn kaldes det incest. Det er altid den voksnes ansvar, at det sker. Også selv om barnet går med til det og måske oven i købet synes, det er rart. Når din far har haft sex med dig, siden du var 5 år, har han involveret dig i noget, der ikke er godt for et barn. Jeg ved ikke, om du har oplevet det som et overgreb eller om du gennem årene har accepteret, at det er en del af din fars kærlighed til dig. Men det ER et overgreb på dig.

Det er ikke i orden, det din far gør. Alle voksne mennesker i Danmark ved, at incest er forbudt ved lov. Det ved din far også. Jeg kan godt forstå, at din veninde blev forskrækket, da hun hørte det. Måske blev du også forskrækket, da du så og hørte hendes reaktion?

Indtil for nylig lyder det som om, du har skubbet det seksuelle forhold mellem dig og din far langt væk. Du har ikke tænkt nærmere over det. Og jeg tror, at du har skrevet dit brev, fordi du har fået noget at tænke over med din venindes reaktion.

Hvis du gerne vil have hjælp, er det kommunen, der skal hjælpe dig. Det er nemlig dem, der skal hjælpe børn og unge med problemer i familien. Hvis du beslutter dig for det, vil jeg foreslå, at du får en bisidder fra Børns Vilkår til at hjælpe og støtte dig. Det er en person, der snakker din situation igennem med dig og hjælper dig med at kontakte kommunen. Bisidderen vil også deltage i de møder, der skal være i kommunen og hjælpe dig med at oplyse om dine rettigheder, og om hvilke muligheder der er for dig. Du kan se mere om vores bisidderordning på bornetelefonen.dk/bisidder.

Hvis du har brug for at snakke mere med en rådgiver om, hvad du skal gøre, synes jeg, du skal ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive på vores chat.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat