Brev

Min mor er alt for streng!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tusinde tak for dit brev, hvor du beskriver dine oplevelser. I dit brev, siger du blandt andet, at du ikke må gå med make-up, skal tidligt i seng og føler dig meget begrænset.

Jeg vil hjælpe dig så godt jeg kan, med at finde en måde, du kan trænge igennem på.

Du skriver, at du har prøvet, at snakke med din mor om det. Men at du ikke føler dig hørt. Det er aldrig sjovt ikke at føle sig mødt eller taget seriøst – især ikke af sine forældre.

Det er meget vigtigt, at man kan gå til sin mor og far. Jeg kan godt forstå, at du måske føler dig en smule nedgjort.

Det er i hvert fald vigtigt, at man kan gå til nogen med de problemer og tanker, man har. Har du mon en far du vil kunne snakke med?

Det lyder til, at du har prøvet, at snakke med din mor. Og også overvejet om hun måske kan gå på kompromis? Det virker til, at du har gjort dig mange gode tanker, som jeg synes, du skal holde fast i.

Ville det eventuelt være en ide, at vise hende det brev, du har skrevet ind til BørneTelefonen? Du kan også vise hende vores svar. Nogle gange kan det være nemmere at vise sine følelser og tanker igennem et brev, i stedet for at skulle sige det højt.

Du kan måske også fortælle hende, hvad det gør ved dig, at du ikke føler dig hørt. Eller at hun kalder dig ‘blondine’.

Måske din mor ikke helt forstår seriøsiteten af, hvordan du egentligt har det. Der er desværre mange forældre, der ikke altid har nemt ved at forstå deres børn. Det kan være de er stressede, eller kan måske bare ikke helt sætte sig ind i deres børns situation.

Jeg håber, du har mod på, at snakke med hende igen. Det kan endda være, at du selv har flere ideér til, hvordan I kan gå på kompromis?Hvilke regler og aftaler kan I blive enige om?

Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 11611, her vil der sidde en masse søde voksne, der meget gerne vil lytte til dig og komme med ideer. Og hvis din mor har lyst, er hun meget velkommen til at ringe ind til vores ForældreTelefon på tlf.  35 55 55 57, så kan vi tale om, hvordan hun måske kan hjælpe dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat