Brev

mig og min søster

hej bb.

jeg er en dreng på 17 jeg har en lillesøster som er 15 og hun kan godt lig mig

hun kommer ind til mig om aften og ligge sig ved mig og tager på mig og vi har haft sex flere gange og sidst vi gjorde det brugte vi ikke kondom og jeg kom op i hin

jeg tror hun er blevet gravid

hvad skal jeg gøre

Dreng, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år,

Tusind tak for dit brev. Hvor er det bare godt, at du skriver til brevkassen for at få hjælp. Jeg kan godt forstå, at det ikke er rart at skulle bekymre sig om, om man har gjort sin søster gravid.

Du skriver, at I har haft sex flere gange, men jeg fornemmer, at det kun er en enkelt gang, at det har været ubeskyttet – det er jeg glad for at læse. Det er nemlig altid vigtigt at beskytte sig for efter ethvert ubeskyttet samleje, vil der være en risiko for, at pigen bliver gravid. Det kan man kun med sikkerhed sige noget om efter en evt. udebleven menstruation. Ved du mon, om din søster har haft sin menstruation efterfølgende? Ellers er det først der, at hun vil kunne tage en graviditetstest, der vil kunne gøre jer klogere. Det er jo rigtig vigtigt, at I er opmærksomme på det, så I sammen kan søge råd og vejledning om, hvad I skal gøre, hvis det nu viser sig, at hun er blevet gravid.

Der vil jeg klart anbefale jer at tage lægen. Lægen ved alt om jeres muligheder. Jeg vil dog rigtig gerne forberede jer lidt for det er jo faktisk sådan, at man rent lovmæssigt i Danmark ikke har lov til at have sex med sine søskende eller få børn med dem. Dette da der vil være en øget risiko for sydom hos barnet. Alle mennesker bærer nemlig på nogle vigende, altså skjulte sygdomsgener, som man har nedarvet. Hvis man får barn med et nært beslægtet familiemedlem, som fx en søster, så vil der være en ophobet mængde af de samme vigende gener og dermed en øget risiko for sygdom. Det vil lægen også være forpligtet til at snakke mere med jer omkring.

Opsummeret er det således vigtigt, at I i første omgang få en afklaring i form af en graviditetstest, såfremt din søsters næste menstruation udebliver. Dem kan I købe billigt på apoteket og i de fleste supermarkeder eller I kan få lavet en hos lægen. Viser det sig, at hun er gravid, så vil jeg klart anbefale, at I hurtigst muligt søger videre rådgivning hos lægen. Du/I er også altid velkomne til at ringe til os på Børnetelefonen på 116 111 eller kontakte os via Ungechatten eller SMS, når der er en endelig afklaring og så skal vi nok guide jer videre på bedste vis.

Skulle det vise sig at din søster, hvad jeg håber ikke er gravid, så vil jeg grundet det lovmæssige anbefale jer, at stoppe med at sove sammen. Det er helt naturligt i jeres alder, at man har lyst til sex og selvom man kan have varme følelser for hinanden som søskende, så er det vigtigt at finde andre partnere/kærester som man kan udforske det seksuelle med og så forsøge at se ens søskende som en rigtig god ven. Jeg tænker det er vigtigt I er vidende om lovgivningen i Danmark også selvom det medfører I ikke kan sove sammen fremadrettet.

Mange hilsner
Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat