Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil ikke se min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Det er trist, at du synes, din far ikke er en god far for dig, og at du derfor ikke har lyst til at se ham.

Jeg kan godt forstå, hvis du bliver irriteret over, at han ikke holder de aftaler, der er lavet, og irriteret over, at han ikke vil give tilladelse til, at dit pas bliver fornyet.

Nu har din mor fået et brev om samvær fra Familieretshuset. Det er dem, der tager sig af skilsmisseproblemer, og jeg tænker, at din far har henvendt sig til dem, fordi han vil have samvær med dig.

Indtil du bliver 18 år, er det dine forældre, der bestemmer, hvor du skal bo, og hvordan samværet skal være med den anden forældre, og hvis de ikke kan blive enige, laver Familieretshuset en afgørelse.

Men du har ret til at blive hørt om din mening.

Jeg ved ikke, hvad der står i det brev, din mor har fået om samvær.

Måske er det en indkaldelse til et møde med din mor og far, hvor de skal tale med en sagsbehandler, der skal prøve at hjælpe dem med at blive enige om samvær. Hvis de ikke kan blive enige, kan det være, at Familieretshuset også gerne tale med dig.

Så vil du blive indkaldt til en børnesamtale, hvor du skal tale med en person, der er vant til at tale med børn. Hvis du skal til en børnesamtale, har du ret til at have en bisidder med. Det er en person, der kan støtte og hjælpe dig. Du har mulighed for at få en bisidder her fra BørneTelefonen, hvis du ønsker det. Du kan se mere om bisidder her: En bisidder fra BørneTelefonen

Hvis brevet til din mor er en afgørelse om samvær med din far, og du er uenig i den afgørelse, har du ret til at blive hørt. Der er noget, der hedder barnets initiativret. Du kan også se mere om det på vores hjemmeside, hvis du klikker på temaet ” skilsmisse”. Her er der bl.a. et brev, du kan udfylde og sende til Familieretshuset. Du kan finde det her: Skilsmisse – rettigheder

Måske kan du få en voksen til at hjælpe dig, f.eks. en lærer eller en pædagog eller en fra din familie.

Du kan også ringe til Børnenes Skilsmissetelefon på 20 600 550 og få hjælp der, f.eks. til at bruge din initiativret.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat