Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at være anderledes

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære K – Pige 15 år,

Sikke et velformuleret og klogt brev du har sendt os. Det var let at forstå dine overvejelser, og du bliver selv synlig i brevet som en meget varm, omsorgsfuld og klog pige - med god humor. Og det er tydeligt, at det er svært for dig at se, at din bror måske ikke har det så godt i øjeblikket. Det er svært at se nogen, man elsker og holder af, have det dårligt.

Jeg syntes, du viser stor modenhed, og respekt for din bror, når du så fint overvejer, om det er bedst at hjælpe ham, selvom han ikke har bedt om hjælp. Eller om det vil være bedre for ham selv at finde ud af, hvad han skal gøre for at få det bedre igen.

Jeg forstår også godt, hvorfor du har svært ved at finde ud af, hvad du skal gøre. Og det bliver sikkert ikke sidste gang i dit liv, at du kommer til at stå med det spørgsmål, ift. andre mennesker. Især ikke, når man som du, er god til at ”se andre mennesker”.

Som jeg ser det, så har du lige nu følgende muligheder:

1) Følg dit instinkt og fortæl din bror, hvad du ser og føler. Spørg om du har set rigtigt og fortæl ham, at han ikke behøver klare det alene. At han har dig, jeres søskende og forældre. Tror du han vil åbne op og fortælle dig, hvordan han har det? Eller vil han prøve at skjule det, hvis han har det skidt? Vil han blive glad, fordi du har set ham og passer på ham?

2) Fortæl din mor om det, du oplever. Så kan du og dine forældre sammen finde ud af, hvordan I som familie bedst kan hjælpe din bror. Måske har de andre også set det, du har set ift. din bror, og måske har de samme overvejelser som dig? Når I er flere, der er opmærksomme på din brors trivsel, er det mere trygt – og dine forældre får også mulighed for at passe på dig.

3) Tal med din lærer om din brors mistrivsel. Det lyder som om, det er svært for din bror at falde til på den nye skole. Og at han føler sig anderledes end jeres klassekammerater. Måske kunne din lærer derfor lave et forløb med hele klassen, hvor I arbejder med forskellighed og fordelene ved, at vi ikke alle er ens. 

4) Du ser tiden lidt an og holder øje med, om din bror selv finder en vej og får det bedre. Eller tænker du, at du måske allerede har set tiden an længe nok?

Det er tydeligt, at du har en meget fin menneskeforståelse. Derfor skal du ikke tvivle på, at du mærker rigtigt, når du mærker, at din bror ikke trives. Måske vil det vise sig, at han har meget svært ved at sætte ord på, hvad det er, der er svært. Men det, at du og måske også dine forældre ser ham og tilbyder ham at snakke, vil i sig selv være en stor støtte. 

Uanset hvad du vælger at gøre, så tror jeg på, at det vil være et godt valg. Et valg hvor du passer på både din bror og på dig selv. Livet er ikke så enkelt men så længe vi bruger både hjerne og hjerte, så har vi gjort, det bedste vi kan. Og det er godt nok.

Jeg ønsker dig – og din bror alt det bedste.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat