Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig alene

Jeg har næsten ingen at lege med i frikvarteret

Pige, 8 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 8 år

Tak for dit brev. Hvor er det sejt at du har skrevet til os her på BørneTelefonen. Alle børn skal have det godt i skolen. Og jeg vil meget gerne hjælpe dig.

Du skriver, at du næsten ikke har nogen at lege med. Så forstår jeg, at du har nogen at lege med, men gerne vil have flere at lege med. Er det mon rigtigt?

Nu ved jeg ikke, hvad du allerede har gjort for at flere venner, så jeg vil give dig nogle idéer:

  • Måske kan du starte med at spørge nogen fra din klasse om, du må være med?
  • Måske ved du, at der er en som f.eks. godt kan lide at spille musik eller går til håndbold? Du kunne starte med at spørge dem om det, de godt kan lide.
  • Måske har du en ven i skolen, som kan hjælpe dig med at møde nye venner? Sig til din ven, at du mangler nogen at lege med, så kan han eller hun måske hjælpe dig.
  • Måske kan du invitere nogen med hjem til dig, så I kan hygge sammen.
  • Måske kan du foreslår, at I ser en film sammen i biografen?

Hvis man føler sig ensom, er det godt at snakke med nogen om det. Er din mor eller far god at snakke med? Du kunne f.eks. vise dem dit brev og mit svar, så kunne i snakke om det? Nogle gange er det en nabo, en pædagog eller din lærer i skolen, som er god at snakke med.

Hvis der ikke er nogen, som vil lege med en, er det en form for mobning. Det er aldrig i orden at blive mobbet. Og det er aldrig ens egen skyld, hvis man bliver mobbet. Din lærer skal hjælpe dig med at få det godt i skolen. Derfor er det også rigtig godt, at du snakker med din lærer om, at du gerne vil have flere at lege med.

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine idéer. Du har allerede vist, at du er sej og tør fortælle om, hvordan du har det.

Jeg tror på, at du kan  finde nogen at lege med, og du kan fortælle hvordan du har det.

Husk at du også altid kan ringe, sms’e  på 1116111 eller chatte med os her på BørneTelefonen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat