Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler sig ikke velkommen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år. 

Det er super sejt, at du tog fat i en af dine lærer sidste år, da du mærkede den samme ensomhed, som du gør nu. Du skriver, at det blev lidt bedre. Kan du huske, hvad der skete siden, at det ændrede sig? Tog din lærer en snak med klassen eller hvordan blev det bedre? 

Jeg kan ikke svare på, om det ville være en god løsning at skifte gymnasium. Det er der helt sikkert både fordele og ulemper ved. Det synes jeg, at du skal tale med dine forældre om og din lærer eller en studievejleder. I sidste ende er det også din beslutning. Så du skal mærke efter, hvad der er bedst for dig og gerne i samråd med lærerne og dine forældre. Det er i hvert fald vigtig at du trives, som du nok mærker, betyder det meget for om man glæder sig til dagen. Men hvis det ikke løser sig og de fylder det hele for dig, så kan det være godt at få undersøgt et skift. Man kan få en en god snak med studievejlederen på det 'nye' sted. De kan som regel give en vurdering af en potentiel ny klasse - hvor social, faglig og openminded klassen er.

Jeg vil prøve at give dig nogle ideer til, hvad du kan gøre, i den klasse du går i nu. 

Du skriver, at det virkede at snakke med din lærer, så det synes jeg helt sikkert, er det første du skal gøre. 
I dit brev lyder det lidt som om, at det primært er pigerne du har opsøgt. Kunne du forsøge at tale lidt mere med drengene i din klasse. Nogen gange kan drenge godt være lettere at hænge ud med end piger. Der kan ofte være intern pige fnidder i pigegrupper. Det oplever man ikke rigtig på samme måde hos drengene. Så det kunne måske være en mulighed at få et par drengevenner i klassen. 

Du kan også prøve at foreslå om I skal lave et eller andet efter skole. Det kan være alt fra at lave lektier til at spise en is sammen. Hvad du/I nu synes kunne være hyggeligt at lave sammen. Det kan være en god idé at være lidt initiativrig, når man skal styrke ens relation til nogen. Ved at komme med forslag til, hvad I kan lave, så viser du dem i din klasse, at du gerne vil være sammen med dem og du har interesse i at tilbringe mere tid sammen med dem. Det kan en eller to af de piger, som du synes, du har det bedst med. Det kan være svært at få spurgt, hvis man frygter en afvisning. Derfor vil det nok være mindre sårbart at spørge en eller to i første omgang.

Den sidste ting jeg vil foreslå er, at du kan prøve at være direkte over for de piger som griner af dig. Du kan spørger dem om, det er dig de griner af eller hvad de griner af. Du kan også sige til dem, at du ikke føler, at de har lyst til at være sammen med dig og om du har gjort noget forkert siden, at de griner af dig osv. Det kan godt være svært at skulle være så direkte og det kan også være, at man bliver ked af det svar man får. Men det kan også være, at pigerne får tænkt over, hvordan de egentlig behandler dig og godt kan se, at det ikke er i orden. 

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe dig. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen. 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat