Brev

Trives ikke på efterskole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige,

Jeg har læst dit brev, og det første jeg kommer til at tænke på er, at du er enormt god til at udtrykke hvordan du har det, og hvilke følelser du sidder med. Det er en rigtig god egenskab at have, og den skal du huske at holde fast i!

Jeg læser dig have meget på hjerte, og som du selv skriver, har du tankemylder. Når jeg læser dit brev, kan jeg godt forstå, at du har hovedpine, svært ved at sove og meget andet. Sådan skal det selvfølgelig ikke være alt for lang tid ad gangen.

Jeg læser i dit brev, at du er meget velovervejet og tænker over tingene. Jeg læser dig bestemt ikke som værende en, der bare giver op. Tværtimod. Jeg kan dog ikke fortælle dig, hvorvidt du skal droppe ud af efterskolen eller ej. Men jeg kan fortælle dig, at du selvfølgelig skal være glad.

Det er virkelig dejligt at læse, at du inddrager din mor i dine tanker og følelser, og det er rigtig godt, at du gør det. Det er altid nemmere at kunne dele sine tanker og frustrationer med personer man er tryg med, i stedet for at gå med dem alene.

Nu ved jeg ikke hvor længe du har gået på efterskolen, men jeg kommer sådan til at tænke på, om du skulle give det et forsøg med psykologen, inden du tager valget? Man skal selvfølgelig ikke bare kaste håndklædet i ringen og give op, men man skal heller ikke blive i noget, hvor man ikke er glad, og hvor man kan mærke, at man ikke trives. Det er en meget svær balancegang.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have, at det skal lykkes. Men dit mentale helbred er også vigtigt, og hvis kroppen siger fra, skal man måske lytte til den. Du må dog endelig ikke føle dig som en ”fiasko”, hvis du vælger at droppe ud.

Man skal træffe så mange valg gennem livet, store som små, og man kan ikke ramme rigtigt hver gang. Men det er også sådan at man lærer om sig selv, og i disse situationer, at man vokser med opgaven. Giver det mening?

Det er meget modent, at du i din alder stopper op, og tænker ”der er noget her, der føles forkert. Hvordan kan jeg mon ændre det?” samtidig med, at du ikke har lyst til at give op!

Som din mor også siger, så støtter hun dig selvfølgelig, hvis du kan mærke, at det ikke er det rigtige for dig. Hun stoler på, at du har dømmekraft til at tage det rigtige valg, men det betyder ikke, at valget bliver nemmere.

Måske du kan prøve at tale med en studievejleder, inden du tager valget? Du kan fortælle vedkommende hvordan du har det, og hvorfor ikke har det godt på efterskolen. Så kan I måske sammen finde en løsning på fremtiden, og hvad du gør, hvis du vælger at droppe ud.

Hvis din efterskole ikke har en uddannelsesvejleder eller du af andre grunde ikke har lyst til at tale med vedkommende, kan du finde en her: Uddannelsesguide & eVejledning

Du er også altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en af de søde voksne, som sidder klar.

Jeg håber, at du finder svaret!

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat