Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Corona

Får hovedpine af mundbind

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du.

Mange tak for dit brev.

Du skriver du får hovedpine af mundbind. Det forstår jeg godt, ikke er spor rart. Jeg vil prøve så godt jeg kan, at komme med nogle råd til hvad du kan gøre.

I denne tid hvor Corona er blusset op igen, er der mange steder, man igen skal bruge mundbind, og det kan godt være generende for mange.

Jeg tænker på om du, udover i butikkerne o.lign, er nødt til at have mundbind på i fx. skolen, på et fritidsjob o.lign. Det kan også være du har det på i mange timer dagligt. Uanset hvad, så kan jeg godt forstå det er ubehageligt for dig, at få hovedpine.

Som sagt, er der jo desværre steder og situationer hvor det nu igen, er påkrævet at man har mundbind på. Men der findes heldigvis, en del forskellige slags mundbind af forskellige materialer. Der er også mange personer, der i stedet vælger at bruge visir, har du mon prøvet det?

Jeg kan desværre ikke præcist svare på, hvorfor du får hovedpine af mundbind, men jeg ved, at der er mange der oplever det samme som dig. Nogle beskriver, det nok er fordi de trækker vejret gennem en modstand, altså mundbindet, andre at elastikken måske strammer for meget bag ørerne, og andre igen, at stoffet måske sidder for tæt mod næsen.

Det kan være forskelligt fra person til person, det vigtigste er, at du kan finde noget der hjælper dig, til at kunne bruge mundbind uden at få hovedpine af det.

Mit bedste råd til dig er at undersøge, hvilke typer mundbind og visir der findes. Du kan finde en del information på nettet, men du kan også spørge på Apoteket hvor de ved meget om det, og har flere slags du kan se på.

Derudover, kan du også prøve at spørge andre, måske dine forældre eller venner, hvilke mundbind eller visir de bruger, og hvad deres erfaringer er. Måske har de nogle gode idéer til, hvad du kan prøve.

Jeg håber du kan bruge mine råd til noget, og du finder en løsning der hjælper. Hvis du fortsætter med at have hovedpine, så vil jeg anbefale, at du taler med dine forældre eller evt. din læge om det.

Pas godt på dig selv.

De bedste hilsener

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til corona

I coronaperioden er der rigtig mange børn og unge, der har svært ved at føle sig godt tilpas. Mange fortæller, at de føler sig ensomme. De savner deres venner og er bange for at miste dem.

Når man er meget hjemme med sin familie, er det også helt naturligt at blive hurtigere irriteret på hinanden. Det kan føles rigtigt ubehageligt at være hjemme med en dårlig stemning.

Vi har samlet nogle forskellige råd til, hvad du kan gøre. Få hjælp til dine tanker og følelser om corona, og få gode råd til hvad du kan lave derhjemme.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat