Brev

Sex hver uge

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Det er sejt, at du skriver herind efter hjælp. Det viser, at du har mod og vilje til at komme igennem det her, som ingen burde opleve. Jeg vil gerne starte med at sige, at det der er sket, slet ikke er i orden. Man må ikke tvinge nogen til sex, og faktisk er det også strafbart for en over 15 år at have sex med en på 13 år.

Du skriver, at du føler dig bange. Det er en helt normal reaktion, når man bliver udsat for overgreb, som vi kalder det her på BørneTelefonen. Og måske bliver det forstærket endnu mere, når overgrebet begås af en, man stoler rigtig meget på - som ens kæreste. På den måde er der også tale om et rigtig stort tillidsbrud, som jeg ved fra andre, kan udløse følelsen af at være bange endnu mere. Ingen skal have det sådan, og du skriver også, at du ikke kan holde til det mere. 

Jeg tænker, at du skal fortælle det her til en voksen, du kender og stoler på. Grunden til at jeg råder dig til dette, er at bare det at fortælle noget, der påvirker en så meget, tit kan ’lette’ lidt på de tunge tanker. En voksen person vil kunne hjælpe dig videre herfra. Jeg tænker, at dine forældre kunne være en god mulighed, da de måske er nogle af dem, der står dig tættest? Jeg ved fra andre, at det kan være svært at sige sådanne ting til forældre. For nogen kan det hjælpe at vise dit brev til BørneTelefonen samt svaret. Det behøver selvfølgelig ikke være dine forældre. Det kan også være et andet familiemedlem, en skolelærer eller en helt tredje person. Men jeg tænker, det er rigtig vigtigt, at du får det sagt.

Indtil da tænker jeg, om der måske er en midlertidig vej til at undgå overgrebene. Er det muligt for dig at undgå ham? En anden ting kunne være, at være sammen med ham steder, hvor der er andre mennesker også. Eksempelvis se film i forældrenes sofa i stedet for på værelset. Det er blot forslag til noget midlertidigt, og jeg vil igen nævne, at mit bedste råd til dig er at fortælle det her til en voksen.

Hvis du har brug for at snakke lidt mere omkring det, kan du altid ringe herind på 116111. Jeg tror på, du finder styrken og modet til at komme videre.

Mange kærlig hilsner fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat