Brev

Jeg er en 14 årige

Jeg er en dreng som elsker mit liv men jeg tror jeg kommer til at have problemer med sex sendere i livet fordi når min pik er stiv er den for stiv at den bøjet op ad lidt wr det normalt?

14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år.

Tak for dit brev. Det er godt, at du har skrevet herind, når du går og bekymrer dig om noget. Det hjælper som regel at få delt sine bekymringer med andre. Jeg håber, at jeg kan hjælpe og berolige dig lidt.

Du skriver, at når din pik bliver stiv, bliver den så stiv, at den bøjer lidt op ad. Og du er bange for, om den bliver for stiv og om dens bøjning kan give dig problemer med sex senere i livet.

Ligesom med resten af kroppen, ser alle drenge og mænds pikke forskellige ud. Både når de er slappe og når de er stive. Formen varierer og nogle er større og andre er mindre.

Og mange har faktisk, ligesom dig, en pik, som bliver lidt bøjet eller “krum”, når den bliver stiv. Det er ikke fordi den bliver for stiv, det er bare en helt almindelig udgave af en pik.

Og langt de fleste med en bøjet eller krum pik har ingen problemer med sex. Hvis du har lyst, kan du læse mere om pikken hos sexlinien her. Og om en krum pik her.

Jeg håber, at mit svar har beroliget dig lidt. Hvis du fortsat er meget bekymret, er det en mulighed at tale med din læge eller skolesundhedsplejersken om det. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du hellere vil være anonym.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat