Brev

Bange for 3 verdenskrig!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Jeg er glad for, at du skriver til os, for det er bestemt ikke nogle rare ting at gå og være bange for. Hvis du går længe og er bange og bekymret, kan det vokse sig større, sådan at du næsten ikke kan tænke på andet. Derfor er rigtig vigtigt, at du taler med nogle voksne om de bekymringer, du har. Det kan være dine forældre, en moster, din lærer eller en helt anden som du har tillid til.

Der er nogle voksne, der synes det er ubehageligt at snakke med børn om krig. Og der også nogle voksne, der ikke synes, at børn skal tænke på det. Men når børn tænker på det alligevel, så skal de altså forlange, at de voksne snakker med dem. Hvis dine forældre ikke kan snakke med dig om det, så prøv at finde en anden voksen, som kan forklare dig de ting, du gerne vil vide. Det er meget bedre at få svar på sine spørgsmål, og at få lov at tale om det, man er bange for.

Du må også meget gerne ringe til BørneTelefonen på 116111 og tale med os om de ting, der gør dig bange. Du har jo allerede prøvet at chatte med os, men det kan også være rigtig rart at høre en sød stemme i telefonen. Det er helt gratis at ringe, og du behøver ikke sige dit navn.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat