Brev

3 verdenskrig

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

 

Kære pige på 13 år,

Mange tak for dit modige brev. Hvor er det godt du rækker, ud når du går og er bange.

Jeg kan godt forstå, at du er bange for tanken om krig. Den frygt tror jeg, alle mennesker har for tiden. Lige i disse tider tales der tit i medierne om krig, og så er det helt naturligt, at man kan blive bange.

Du spørger om vi tror der vil komme en 3 verdenskrig. Som det ser ud nu kommer der ikke en 3 verdenskrig til Danmark. Du skal også vide at Danmark er en del af NATO. NATO er en organisation, hvor en masse lande har en aftale om at hjælpe hinanden, hvis der skulle opstå noget ballade i en af landene som er en del af NATO. På den måde er der rigtig mange mennesker, der hele tiden arbejder for at passe på os.

Jeg tænker på, om du har lagt mærke til, at der er tidspunkter, hvor du tænker mere på om der vil komme en 3 verdenskrig end andre? Er det for eksempel værst, hvis du ser noget i nyhederne eller på de sociale medier? Hvis du tit tænker på det når du ser det, vil jeg foreslå dig at se mindre nyheder og sociale medier.

Det er vigtigt at du ikke går alene med dine tanker og bekymringer. Når man er bange for noget, så hjælper det for det meste at tale med nogen om det.

Derfor synes jeg du skal tale med nogle om frygten for en 3 verdenskrig. Det kan fx være dine forældre, en god lærer eller en helt anden voksen du er tryg ved. Sammen kan I måske finde ud af, hvordan frygten for krig kan fylde mindre i din hverdag. Har du mon lyst til at prøve det?

Det kunne endda være, at I i skolen sammen kunne tale om frygten for krig. Du er nemlig helt sikkert ikke den eneste der går rundt og er bange for krig.

Jeg håber virkelig meget at du kan bruge nogle af mine ideer. Husk at du også altid er velkommen til at skrive til os igen eller ringe på 116111 og tale med en rådgiver. Vi står klar til at hjælpe dig.

Kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Vejrtrækningsøvelse

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat