Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min ven tager stoffer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig pige

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for din gode ven. Hvor er det dejligt, at han har dig. En ven som vil ham det bedste og gerne vil hjælpe.

Mange unge syntes, at det kan være lidt sejt med stoffer. Også selvom de ikke tager dem. Billedet på snapchat, som du har fået behøver ikke, at betyde han ryger. Måske har han bare sendt det, fordi han syntes, han så var sej? Men det er jo netop ikke cool at ryge eller tage stoffer. Og jeg kan godt forstå, du bliver bekymret. Hvor er det derfor godt, at du er så opmærksom, og at du reagerer på det. 

Du gør allerede meget ved at være hans gode ven, som gerne vil være der for ham – han er heldig. Når nu I har så tæt et bånd, så kan du sikket slippe afsted med at sige nogle ting til ham og på den måde skubbe ham i retningen af, at få hjælp. Tal med ham om, at du er bekymret. Og om at det er farligt at tage stoffer. Tal også om det, der stod på billedet. For hvis der ligger en alvor i hans ord om at ville dø og komme væk fra det her sted – så har han jo virkelig brug for hjælp.

Det er derfor også vigtigt, at du får fortalt det til en voksen. Måske din lærer, som nok kender jer begge to. Det kunne også være dine forældre. De voksne vil kunne finde den rettet hjælp til din ven. 

Du har sikkert også brug for at tale med nogen om alle dine tanker og følelser. Brug dine veninder og dine forældre. Det kan være at de har prøvet noget lignende med en ven og derfor har nogle gode råd.

Jeg ønsker det bedste for dig og din ven.

De bedste tanker fra Børnetelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat