Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sygdom

Hej

Jeg er bange for

at jeg har kræft

men er også bange for

at spørge mine forældre

om de kan tjekke det

er nemlig bange for

at der ikke er noget galt

og de vil syntes jeg er fjollet.

Jeg er samtidig bange for

at jeg har kræft

og det har spredt sig

så det er alvorligt

hvad skal jeg gøre.

Håber i kan hjælpe mig ❤️

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Sig det til dine forældre… de vil altid at du har det godt! <3

  • mig, Pige, 12 år

Sig Det

Love you 😇😍

  • Sig det !, 10 år

Hej pige

Jeg har oplevet (tror jeg) præcis det samme, at jeg havde en Knude i brystet og var bange for at det var kræft men det var bare mine bryster der var ved at vokse heldigvis. Det jeg gjorde var st spørge min mor for det var jeg mest tryg ved, og hun tog det helt roligt og forklarede mig så hvorfor og hvordan.

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat