Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har fundet ud af jeg har ADHD

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. At tage ADHD teste eller andre teste indenfor diagnoser online passer ikke altid, du skal først snakke med en psykolog og have nogen samtaler før at de kan give dig et svar på om du har ADHD, man kan ikke få svar online, men fortæl dine forældre at du har nogen symptomer på ADHD. Og så skal de nok finde ud af noget😊

  • A, 13 år

Hej jeg har ADHD og det er svært at sige vis du skal sige det så må du gøre dig klar skriv nogle ting du vil sige ned også kan du fortælle dem det vis det ikke virker får dig så kan du skrive et brev til dem om at du har ADHD.
Håber at det kan hjælpe

  • Alberte, Pige, 13 år

Kære pige på 11😊
En test på nettet kan ikke fortælle dig om du har ADHD. Jeg kan godt forstå, at du var bekymret. Det er slet ikke din skyld, og du har ikke gjort noget galt. Tror du, at du har ADHD, kan du snakke med dine forældre om, at få det diagnosticeret. Husk, at det slet ikke er akavet at snakke om. You got this!😁👏👌🤩Hvis du får en rigtig diagnose, er det altså slet heller ikke farligt. Det er noget, alle kan få. ☺️
Du skal nok klare det hele. Alt skal nok gå😆😊.
Når jeg skriver dette, er der 1/2 time til december. God jul!😄
De bedste hilsner,
Hjælperen

  • Hjælperen, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat