Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst

Kære BørneTelefonen

Jeg tror jeg har angst men er ikke helt sikker.

Jeg har svært ved at sige nej

og har svært ved at sidde stille.

Hver gang jeg skal op og fremlægge foran min klasse

bliver jeg helt nervøs.

Jeg begynder at ryste og fumle i mine ord

og så får jeg virkelig meget hjertebanken.

Jeg vil gerne prøve at sige det til mine forældre

men ved ikke hvordan

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej, Pige på 14 år!
Jeg forstår det som om, at du mistænker du har angst. Men de ting du nævner, som fx. fremlæggelser, tror jeg er meget almindelige, Jeg bliver også nervøs hvis jeg skal fremlægge. Det behøver ikke være angst. Det med at sige fra, Er noget som nogle mennesker også skal øve sig på.
Man kan være bange for at sige fra, fx fordi man tror de andre vil tænke du er mærkelig. Men det er godt at kunne sige fra. Så det er noget jeg synes du skal øve dig på.

Det med hjertebanken og at du kan fumle med orderne, tror jeg også er meget normalt. Det kan sagtens bare hænge sammen med almindelig nervøsitet. Jeg har prøvet at fremlægge et par gange nu, og jeg synes personligt at det bliver nemmere over tiden.

Jeg synes dog at det stadig er vigtigt, at du nævner det for dine forældre. Prøv at forklare dem, hvordan du har det når du skal fremlægge. Eller fortæl dem, at du kan have svært med at sige fra. Det er dine forældre, så du kan bare sige det ligeud. Du behøver ikke at finde en høflig/fancy måde at sige det på.

Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig.

Mvh. En Person

  • En Person, Dreng, 16 år

Hej
Jeg synes det lyder som noget præsentations angst. Men det er overhovdet ikke sikkert at det er angst.

Rigtig mange er nervøse for at fremlægge (fx mig), jeg har også social angst så det gør det værre.

Men bare prøv at sige det til dine forældre som det er. Du kan også sige det til dine lære. De kan helt sikkert hjælpe, mine lære hjalp mig.

Håber mine råd kunne hjælpe, og husk ikke at selvdirknutisere dig selv <3

Kh mig

  • Mig, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat