Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Børne Ormm

Jeg er en person på 14 år

som har haft børneorm i noget tid nu.

Jeg bliver helt sindssyg af det.

Jeg kan ikke sige det til mine forældre,

da jeg ikke kan få mig selv til det.

Er der nogle der ved

hvordan jeg kan få behandling

uden mine forældre skal vide det,

eller en god måde at sige det til mine forældre på?

14 år
Svar fra andre

Børn

Prøv at sige til dine forældre, at du har et eller andet mærkeligt, som føles sådan og sådan, som det nu gør. Så kan det være, at dine forældre selv kan “opdage”, at du har det, uden at du behøver at sige det til dem.

  • Anonym

Har selv prøvet noget lignende hvor at jeg gik i lang tid og ikk turde at sige noget men til sidst tog jeg mig sammen og fik det sagt og jeg fik en behandling og har det ikke mere men tror det bedste er at sige det ved det kan være svært det er helt normalt❤️

  • ANONYM, Pige, 12 år

Hey smukke. Børneorm er noget der skal i behandling meget hurtigt. ved godt det kan være svært at snakke med ens forældre om det fordi man synes det er pinligt eller akavet men du bliver “nåd” til at sige det til dem så du kan få nogen imod børneorm. Hvis du nu havde været 15 kunne du gå til lægen uden dine forældre behøver at vide hvorfor men fordi du kun er 14 er det lidt deres ansvar at de skal hjælpe dig med det.

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat