Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Savner min far

Hejsa

Jeg er en pige på 16 år

og jaer min far døde da jeg var 4.

Her de sidste par dage

har jeg hver morgen set en far på skolen

som ligner min fars bror,

og jeg har så været på grænsen til

at bryde sammen hver morgen.

Så jeg ved ik rigtigt hvad jeg skal gøre

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hvor er jeg ked af det med din far.
Mit bedste råd ville være at snakke med nogen om det. Jeg ved det lyder svært, men det hjælper virkelig, når man får fortalt nogen hvad man føler.
Derudover kan du spørge nogle i din familie, om de eventuelt har et gammelt familiealbum du må kigge i, og eventuelt mindes ham på den måde.
Jeg sender dig det største kram.

  • J, Pige, 18 år

Altså jeg ved godt det ikke er det samme men jeg mistede min mor for et halvt år siden og er stadigvæk ikke kommet over det jeg savner hende hver dag men selvom det lyder skørt kan det nogen gange hjælpe st få “grædt ud” virkelig bare give sig selv lov til at græde indtil du ikke kan mere når du så føler dig klar kan det hjælpe ikke nød vendigvist at se ham men høre hans stemme er virkelig rart jeg er mega ked af det over dit tab og jeg håber at disse ting kan hjælpe for hold op hvor er det svært at miste❤️

  • Sine, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat