Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sorg

Hej jeg er en pige på 12år

jeg har haft det dårligt i skole

og når jeg skal sove

min forælder er blevet skilt

og vi havde en hund

min mor kunne ikke tag ham med

og det samme med min far

vi sende han væk til nogen andre

og nu kan jeg ikke sov

eller koncentrere mig fortiden

kan i hjælpe mig?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Det lyder som om at hunden gør virkelig ondt og det forstår jeg godt. Jeg mistede selv min hund for 3 år siden det er mega hårdt og kan stadig græde over det men tænkt på det som om den har det godt og tænkt på de minder i har

Og det er ok hvis du aldrig kommer helt videre det gør jeg nemlig heller ikke.

  • ❤️❓❤️, Pige, 13 år

jeg kan godt forstå du savner din hund jeg har ikke rigtigt så mange råd desværre men en ide er at gå en lang tur jeg har hørt at vidst man går en lang tur er de nemmer at komme væk med di triste tanker men de er kun noget jeg har hørt så de kan godt være de ikke vil virke men de er da forsøget vær eller du kun finde nogen billeder eller andre minder af din hund frem så kan de være at de trøster lidt fordi man kan godt blive trist af at man ikke kan have en hund der hjemme nor man har vænnet sig så meget til de du kun måske snakke med dine forældre om de de kan være de hjælper lidt at snakke om ens savn for sin hund med sine forældre eller en godt ven eller en lære eller du kunne måske skrive minder og andre ting ned om din hund ned så kan du få dine tanker om hunden lidt ud og måske få dine forældre overtalt til at få din hund igen men jeg kan godt forstå vidst du bliver ved med at savne din hund de er helt naturligt og jeg er ked af de på dine vejene de med hunde

  • anonym pige, Pige, 11 år

men bare for at være på den sikre side husk at de ikke er din skyld at du ikke har en hund mere men tænk på den gode side den har sikkert fået en ny godt hunde ejer men de er helt okay og naturligt vidst du stadig savner din hund din hund savner også dig tilbage de er jeg sikker på jeg håber du for de bedre med dig selv

  • anonym pige, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat