Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Han er død

Min undulat er død.

Jeg elskede ham så himmel højt,

og jeg savner ham.

Jeg så bare til ham her til morgen

og der lå han død.

Jeg skriger og har skreget hele huset ned.

Hjælp mig, han betyder SÅ meget for mig

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg kender godt med at miste noget man elsker det er også okay at være ked af det men man skal huske på at at livet går videre selvom man savner nogle det er okay at savne du kan jo måske snakke med nogle du er glad for om det og snakke med din mor og far om det men husk på de minder du har haft med din undulat og billeder og græd hvis du har brug for det
Knus mig🫶

  • S, Pige, 11 år

Har selv mistede et kæledyr, faktisk 2 marsvin i løbet af 20 dage.. det er så hårdt og man føler det aldrig går over. Jeg kender det selv, nu her over 1 år siden har jeg det fint….indtil nogen nævner det og jeg får tåre i øjnene. Hver gang jeg ser et billede får jeg tåre i øjnene, hver gang jeg hører deres navne får jeg tåre i øjnene. Jeg er dog noget til det punkt hvor jeg kan snakke om dem uden at få tåre i øjnene. Nogen når dertil hurtigt, mens andre måske ledig når dertil..og det er helt ok… det er så hårdt at miste nogen som var så tæt…. Jeg ved mine 2 marsvin var de eneste der lyttede, de eneste der bare var der, og de eneste som ikke gjorde mig ondt… De var det eneste der holdte mig i live… Da de så var væk, fyldtes det som om hele verden brød sammen.. Jeg havde dog stadig 1 marsvin tilbage, fik 1 mere…1 år senere endnu et…nu har jeg 3 marsvin….jeg elsker så højt… jeg følte mig hurtigt klar til et nyt dyr, da det fik mig på andre tanker og gjorde hverdagen mere normal…nogen skaffer sig aldrig dyr igen, da de ikke kan holde følelsen ud når de er væk… det er helt okay…. Jeg kan personligt ikke holde ud når der er tomt og hverdagen anderledes… jeg husker tiden hvor de var der, den bragte mig så meget glæde… den glæde slår sorgen hver dag… de gode stunder og de fantastiske små pelsklumper…

Du er ikke alene og det bliver bedre..
Alt skal nok gå❤️
Jeg ved ikke hvor meget dette hjalp, men håber det gjorde noget..
❤️

  • Lovely, Pige, 14 år

Hej søde❤️
Jeg kender det godt. Det er det værste, men med tiden vender man sig til at de er væk selvom man stadig savner og elsker dem.
Jeg har min aflivet hund som baggrund på min telefon og det hjælper at se ham hver dag på den måde.
God bedring❤️

  • Mig, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat