Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sommerferie og gymnasie!

Hej med jer!

Jeg er en 16-årige dreng

der både er bange for sommerferien,

men også gymnasie.

Nu tænker i sikkert, “Hvorfor er han dog det?”.

Jo, jeg er bange for at jeg ikke kommer til

at være sammen med nogle,

og gå ud at drikke med folk i sommerferie,

da jeg allerede ikke gør det særlig meget,

men jeg har virkelig lyst til at bare feste og hygge

selvom jeg ikke bliver spurgt ud eller lignende.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal spørge

min venner om jeg kan komme med,

da jeg er bange for at det bliver akavet

med alle deres andre venner,

men også fordi at jeg er bange for at de siger nej.

Jeg er også bange for at starte på gymnasium,

da jeg ikke føler at jeg kan tage mig 100% sammen,

og derfor få gode karakter.

Jeg går virkelig op i karakter,

men er bange, da det er mine afgørende karakter,

og som er de karakter de gør

at jeg kan søge ind i forskellige stillinger.

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Min storesøster er lige blevet færdig med 2G og hun siger at 1g ikke er så svært i forhold til 9ende klasse. Og at de ikke starter særligt hårdt ud. Personligt selv skal jeg på Eud, men det er en anden snak. Bare husk at gøre dit bedste så kan ingen forlange mere af dig.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Hey
For 4 år siden så var jeg nok i samme situation som du er i nu, jeg har nemlig aldrig drukket alkohol, tro det eller ej, og var heller ikke med til så mange ting i min folkeskoletid.
Jeg blev student for et år siden og kan forsikre dig; gymnasiet er anderledes.
Ligegyldigt hvilken slags gymnasium man kommer på (også andre uddannelser for den sags skyld), så ændre den slags mennesker man omgås med. Når man først er kommet ind på en studieretning så kommer man hovedsageligt til at være sammen med folk man har nogle ting tilfælles med, og det gør det betydeligt nemmere at finde nye venner. Det er ikke noget man nødvendigvis skal, men jo flere jo bedre. At alle har valgt den samme studieretning betyder også at folk omkring dig er lidt bedre til de ting du også selv synes er spændende. Det betyder så også at hvis der er noget man finder svært, så er der altid nogle man kan spørge. Selvom det måske kan virke lidt akavet så vil de fleste som er gode til et emne meget gerne lære fra sig (de kan faktisk godt lide det), så et spørgsmål eller to skader aldrig.

Mht. til det med at blive inviteret til ting, så kan det godt kræve lidt arbejde til at starte med. I starten vil folk måske invitere alle eller bare et par få til arrangementer. Jeg vil sige at det vigtigste er at møde op til så mange man kan, og få snakket med så mange man kan til dem.
Når nogen så vil holde noget men ikke nødvendigvis vil invitere hele klassen, så vil de prøve at huske hvem de var sammen med sidst som de gerne vil have med igen. Det er derfor lidt vigtigt at man får mødt op til arrangementer her og der, så folk husker en næste gang de holder noget. Ift. til alkohol behøver du ikke bekymre dig, bare tiltag og drik det DU har lyst til, hvis det er intet den aften, så er det også fint. Men hold dig ikke tilbage med at opføre dig festeligt selvom du ikke har drukket ‘nok’, hvis alle omkring en er fulde, så tror de også du er, så længe du ikke sidder i hjørnet med en telefon.
Selv hvis du ikke rigtigt har lyst til at tage til ting, så vil der også være nogle andre som har det på samme måde. Find ud af hvad de laver, game lidt med dem, who knows, du skal nok komme til at hygge dig alligevel.

Sorry for den lange tekst, men havde lidt på hjertet da jeg godt kunne have brugt de samme ord for nogle år siden. Hav det godt!

  • Anonym, Dreng, 20 år

Hej dreng på 16!

Jeg er lige blevet færdig med 2.g, og føler jeg kan hjælpe her.

Jeg havde det på samme måde i starten af 1.g, hvor jeg var bange for det nye.

For jo – det ER anderledes at gå på gymnasiet, og alt efter hvilken folkeskole du kommer fra, kan lektieniveauet og forventningerne stige. Men det er naturligt, da du bliver klogere og klogere og ældre og ældre.

Dog er det slet ikke så slemt, som man går og tror! Lærerne er rigtig gode til at hjælpe en stadig, og hvis du laver dine lektier og følger med, skal du nok få gode karakterer, også i gymnasiet!

Til den anden del, det sociale:
Ikke tænk for meget over det nu. Prøv at få så meget ud af sommerferien som muligt, og vær sammen med dem du er glade med.

Når du så starter i 1.g efter ferien, så sørg for ET GODT FØRSTEHÅNDSINDTRYK! Dette kan virkelig ændre meget. Udover det, så sørg for at vise interesse for dine klassekammerater, og deltag i det sociale, som der højst sandsynligt automatisk sker i en klasse.

Og så kan jeg ellers love dig for at det kommer af sig selv. Min klasse snakkede ikke meget sammen i starten, men vi er rigtig tætte sammen nu – hvilket jeg var bange for, at vi aldrig ville blive! Men det er vi altså – så tag det med tiden!

Held og lykke med Gymnasiet! Det skal nok blive nogle sjove 2/3 år!:D

Vh!

  • ok, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat