Brev

Skole i udlandet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 14 år. Jeg forstår dig godt, og det er godt at du tænker over det. Det er en svær beslutning at træffe, fordi at man vil være sikker på at det er det bedste valg for en selv. Det er vigtigt at du overvejer det grundigt, hvis du vil tage afsted. Jeg synes at du skal snakke om det med din mor, du behøver ikke at være sikker på din beslutning, før du snakker med hende. Fortæl din mor, dine tanker, fordele og ulemper ved at tage afsted osv. Jeg tror at det er en oplevelse for livet hvis du tager til usa. Det kan være at det bliver en succes, eller at det bliver en dårlig oplevelse. Det vil højst sandsynligt blive en succes. Her er nogle råd til hvad du kan gøre for at din “rejse” til usa, til at blive god: vær åben overfor nye mennesker. ikke overtænk alt. vær venlig og imødekommende, parat til at danne venskaber. Skriv eller ring til din familie en gang imellem, du behøver ikke at få hjemve, bare tænk at du oplever noget nyt, og danner dig selv som et menneske. Der er mange forskellige slags mennesker på klassiske amerikanske skoler, så du finder helt sikkert nogle som du kan hænge ud med. Hvis nogen behandler dig dårligt, så skal du ikke finde dig i det. vær sød,sjov åben, modig, klog og helt dig selv. Ikke vær dum overfor andre, så for du det svært. Støt især piger, og få dem til at have det godt med sig selv, så skal du nok få vennner. Man tænker jo selfølgelig: hvad hvis jeg ikke for nogle venner, hvad hvis der sker noget dårligt, men husk at i sidste ende ligmeget hvis det var en god eller dårlig oplevelse, så har du den oplevelse og du kan kigge tilbage på dig selv og sige “kæft hvor er jeg sej at jeg tog afsted”. Hvis du tager afsted, så kan du godt være stolt af dig selv, hvis ikke så fint nok, men så ved du ikke hvordan det kunne være hvis du tog afsted. Jeg overvejer også selv at tage til USA, da jeg gerne vil prøve hvordan det er at gå i skole der, få nye venner osv. Jeg har heller ikke besluttet mig endnu, men jeg er sikker på at det ville blive en oplevelse for livet. Håber at du træffer den rigtige beslutning, og du behøver ikke at være der længere end tre måneder. Det klogeste du kan gøre er at tage derhen i tre måneder, og så kan du komme tilbage igen en anden gang, hvis du vil.

  • håber at du kan bruge min hjælp., Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Chat
Chat