Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

veninde skal skifte skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14.

Tak for dit brev, som handler om din bedste veninde, der er skiftet skole. Jeg vil forsøge at hjælpe dig så godt jeg kan.
Hvor er det godt at du har nogle forældre, der er opmærksomme på dig og som kommer og trøster dig når du har brug for det. Og hvor er det godt at du tager imod deres hjælp og fortæller dem, hvad der er galt! Så går du ikke med tingene for dig selv, og det er rigtig godt.

Jeg kan godt forstå, at du er blevet rigtig ked af at høre, at din veninde skal skifte skole. Og jeg kan godt forstå, at det sætter nogle tanker igang hos dig. Du skriver at du er i tvivl om I stadig kommer til at være meget sammen og om I vil glide fra hinanden. Er det korrekt? Det virker til at det ikke har været rart for hende at skulle fortælle dig at hun flytter skole. Måske hun går med de samme tanker som dig? Jeg tænker på om det mon er noget I har snakket om? Om du har fortalt hende at du går med tanker om, hvor meget I kommer til at se til hinanden og om I kommer til at glide fra hinanden? Hvis I ikke har snakket om det, vil jeg foreslå dig at snakke med hende om det næste gang I skal være sammen. Måske det kan berolige dig med de tanker du går med? Hvad tænker du om det?

Du skriver at du godt ved at det er lidt mærkeligt, men at du bare tror at du kommer til at savne hende i skolen. Til det vil jeg gerne fortælle dig, at det ikke er mærkeligt. Tværtimod. Ud fra de ting du skriver, så lyder det til at I har et rigtig tæt forhold/bånd, dig og din veninde. Og I har været vant til at være sammen hver dag. Derfor tænker jeg at det er en hel naturlig følelse at du kommer til at savne hende i skolen.

Heldigvis, så bor hun stadig i samme by som dig. Og I har kendt hinanden i mange år! Det ser jeg som en kæmpe styrke i jeres venskab. Og derfor ser jeg også gode muligheder for at I ikke glider fra hinanden. Kan du følge mig?

Jeg håber at mit svar har kunne hjælpe dig lidt på vej til at komme af med nogle af de tanker som du, forståeligt nok, går og har om jeres venskab. Du skal altid være velkommen til at skrive til os igen, og hvis du har brug for en at tale med skal du også være mere end velkommen til at ringe ind på nr.: 116111.

Jeg ønsker dig og din veninde alt det bedste!
Kærlige hilsner,
BørneTelefonen.

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat