Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skolen og karakterer

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Dine lærer vil typisk altid gøre alt hvad de kan for at hjælpe dig, så en god idé vil være at spørge dem. Det kan også være en god hjælp at se nogle videoer på tysk og engelsk, endvidere måske se en film for at gøre det mere interessant.
Men husk nu at terminsprøverne ikke er altafgørende og det alt sammen nok skal gå, selv hvis det ikke går så godt som du måske har håbet på.

  • Stefan, Neonazi, semisexual

Hej! Min bedste advice er at tale sprogene. Altså tal engelsk i stedet for dansk, skriv på engelsk i stedet for dansk og så når du har fået fat i det, så prøv det samme med tysk!

Hvis det er grammatikken du ikke helt forstår, så er det en god ide at sige det til sine lærere. De er der faktisk (tro det eller la vær) for at hjælpe dig.

  • Fire, 13 år

Hej! <3
Jeg kender det godt! Men da jeg ville blive bedre begyndte jeg at høre en MASSE engelsk musik og se rigtig meget engelsk fjernsyn med engelsk undertekst for også at lægge mærke til grammatikken. Du kan også øve dig inde på grammatip hvor der er en MASSE opgaver med grammatik. Både i engelsk og tysk. Der ligger en hel del fri opgaver derinde ellers kan du bede din lærer om at lægge nogle opgaver ind til dig på grammatip. Men ellers bare også prøv at læse en del af begge sprog og skrive det meget også. Du bliver SÅ meget bedre til det så.

  • N, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat