Gratis

anonymt

24/7

Brev

Hvor svært er EUX?

Hej alle,

Jeg går i 10. klasse

og skal snart vælge ungdomsuddannelse.

Jeg tænker på en EUX,

men ved ik om jeg kan følge med.

For hvor hårdt er det?

Er der flere letkier end på stx,

eller er det lidt nemmere end stx?

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

STX er nok lidt mere bogligt end EUX, selvom de begge to tæller som en studentereksamen. Langt de fleste der starter på gymnasiet klarer det, så hvis du gerne vil kan du sagtens klare det 🙂

  • bog, Dreng, 19 år

Er enig med at stx er mere bogligt men man skal huske at man som eux tager 2 uddannelser på en gang som på ingen måde har noget med hindanen at gøre. Jeg tog mine grundforløb som eux tømrer men er skiftet til eud da det er meget sværer at finde en læreplads som eux men som der bliver nævnt i svaret fra Bog kan man sagtens klare det hvis man vil.

  • Tidligere eux, Dreng, 18 år

EUX kræver, at du har selvdisciplin og vil det. Hvis man vil, så kan man… men man skal gøre en ekstra indsats, da det er 2 fulde uddannelser på een gang.

  • Pelle, Dreng, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat