Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mor og far er skilt

Hej!

 

Jeg går i 2. Klasse og min far skal snart flytte fordi min mor og far skal skiles. Jeg bliv rigtig ked af det da jeg hørte nyheden.

 

Her i efterårs ferien spikolerede jeg over hvordan det blir i skolen. I det mindste har jeg en veninde som kener det her.

Men alige vel vil jeg gerne have et råd fra jer. Det blir lidt mærkeligt og have 2 værelser.

 

Kærlig hilsen Ella.

Pige, 8 år
Svar fra andre

Børn

Hej Ella
Du skal slet ikke være nervøs eller bange. Selvfølgelig er det rigtig træls at de forældre skal skilles. Men det er vigtigt at du ser positivt på tingene. Min forældre er også skilt og jeg har altid synes at det på en måde var fedt. Jeg ved at det lyder lidt mærkeligt, men ens forældre gør det de ved er bedste for en. Det at have to værelser, er også en positiv ting…du kan have dobbelt så mange ting:))) en skilsmisse, er hvad man gør den til. Tænker man negativt, bliver den negativ. Tænker man positiv, bliver den mere positiv.
HUSK du er ikke alene og snak med dine forældre eller din veninde, hvis du har det svært.

Ønsker dig al held og lykke i fremtiden<33 du skal nok klare det

  • Anonymous, 15 år

Hej pige 8 år
Nu skal du høre, lige for at fortælle dig så er skilsmisse meget normalt – bare lige for at fortælle dig at du ikke er ene om det i verdenen.

Jeg er ked af at høre dine forældre skal skilles, men det er måske den bedste udvej.
Det med de 2 værelser, det er noget man vender sig til. Men det er ikke det med værelserne der er vigtigst, det vigtigste er at du stadig kan se dine forældre – og havde noget kvalitetstid med dem. Så kommer det med værelser på et tidspunkt.

Hilsen
Anonym dreng på 15 år

  • Anonym dreng 15 år, Dreng, 15 år

Hej pige der går i 2 klasse
Jeg har for mindre end en måned siden været igennem det samme
Så jeg tænkte jeg lige kunne fortælle dig at det faktisk ikke er så slemt. Man skal bare venne sig til det.
Mvh /M/

  • Hjælper, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat